برگزاری ورکشاپ آموزش مقاله نویسی توسط دانشکده کمپیوترساینس

تشویق دانشجویان به امر تحقیق و پژوهش، بخش جدایی ناپذیر از تحصیلات عالی می باشد. دانشکده کامپیوتر ساینس در راستای تشویق دانشجویان به امر پژوهش و تحقیق، پس از دریافت موافقت ریاست و معاونت های مربوطه، با دعوت از یکی از اساتید با تجربه، و اطلاع رسانی به دانشجویان، در تاریخ 19/9/1397 اقدام به برگزاری ورکشاپ مقاله نویسی نمود. این ورکشاپ که با حضور دانشجویانی از دانشگاه های مختلف همچون پوهنتون پلی تخنیک، علامه، دانشجویان دانشکده کامپیوترساینس و سایر دانشکده های دانشگاه خاتم النبیین (ص) برگزار شد. در ادامه به طور مختصر در ادامه گزارش این ورکشاپ خدمت تان تقدیم می گردد.

ورکشاپ در روز مقرر با تاخیر نیم ساعته (به دلیل برخی مشکلات فنی و همچنین عدم حضور به موقع دانشجویان) شروع شد. ابتدا «محمدعلی فهیمی» ریاست دانشکده کامپیوتر ساینس برنامه را با صحبت در خصوص موارد ذیل آغاز کرد:

• اهمیت توجه به تحقیق و مقاله نویسی،
  • جایگاه دانشگاه خاتم النبیین در بعضی رنکینگ های بین المللی،
  • هدف از برگزاری ورکشاپ
  • معرفی استاد ارائه دهنده،
  • خوشامدگویی به حضار.

سپس مهمان برنامه «انجینیر حسن تمسکی» در جایگاه حاضر شده و به ارائه پرزنتیشن خویش در دو تایم نمودند. در تایم اول موارد ذیل برای دانشجویان تشریح شد:

• تعریف مقاله،
  • اهمیت نوشتن،
  • راه های تقویت مهارت نوشتن،
  • انواع مقاله،
  • بخش های یک مقاله استاندارد؛

پس از پایان بخش اول، پذیرایی مختصری از دانشجویان صورت گرفته و بعد استاد بخش دوم پرزنتیشن خویش ارائه نمود. در این بخش مطالب زیر مورد بحث و بررسی قرار گرفت:

• عنوان مقاله،
  • مقدمه،
  • بیان مسئله،
  • گزارش روش تحقیق،
  • بحث،
  • نتیجه
  • رفرنس دهی،
  • اخلاق در پژوهش
  • نرم افزارهای رفرنس دهی؛

قابل یادآوری است که استاد در طول بحث به تناسب مطالب دانشجویان را با سوالات و تمرینات مختلف در بحث دخیل و درگیری می کرد.

پس از ختم ارائه استاد، برگه های نظرسنجی میان دانشجویان توزیع شد و نظر سنجی از تمام دانشجویان به عمل آمد. بر طبق نظر سنجی بدست آمده، دانشجویان در کل رضایت داشتند اما برخی از دانشجویان درخواست برگزاری بیشتر این قبیل برنامه ها، اطلاع رسانی بهتر، آن تایم برگزار کردن جلسات و رفع مشکلات تخنیکی پیش از شروع برنامه را داشتند.