دانشگاه در یک نگاه
دانشگاه خاتمالنبیین(ص) یکی از معتبرترین دانشگاه خصوصی افغانستان میباشد که با دستور حضرت آیت الله العظمی محسنی و تلاش دکتر عبدالقیوم سجادی تاسیس و راهاندازی گردید. اینک پس از چندین سال فعالیت موفق با مدیریت و رهبری دکتر عبدالقیوم سجادی رییس و صاحب امتیاز و محمدجواد محسنی صاحب امتیاز ارشد و نمایندهی تام الاختیار مؤسس، بیش از پنج هزار دانشجو را در کابل غزنی و جاغوري تحت آموزش دارد.
این دانشگاه با حکم شماره (۲۹۹) ریاست جمهوری و مجوز رسمی وزارت تحصیلات عالی به شماره (۱۰) فعالیتهای علمی و اکادمیک در رشتههای فقه و حقوق، طب، کمپیوتر ساینس، علوم سیاسی، اقتصاد و مدیریت، علوم اجتماعی، انجینری ساختمان، مدیریت تجاری، مدیریت اقتصادی، قابلگی و تکنولوژی طبی در سال ۱۳۸۶ آغاز نموده است و هم اکنون کادر علمی ورزیده، سیستم آموزشی معیاری و امکانات و تکنولوژی تعلیمی بهروز از ویژگیهای مهم این دانشگاه به حساب میآید.
اهداف کلی دانشگاه
– تربیت نیروهای مسلکی در بخشهای مختلف و پاسخگویی به نیازهای علمی و اجرائی کشور؛
– کمک به فرایند ترقی و انکشاف کشور از طریق ارایهی خدمات علمی و پژوهشی؛
– تحکیم مبانی اخوت اسلامی و وحدت ملی در بین اقوام و مذاهب موجود در کشور؛
– ترویج و گسترش فرهنگ قانونگرائی بهمنظور نوسازی سیاسی و بازسازی افغانستان؛
– طرح و ارائهی تئوری علمی و کارآمد برای جامعهی افغانستان؛
– بومیسازی تئوریهای آکادمیک با توجه به شرایط کشور.
نظام تعلیمی دانشگاه
نظام درسی دانشگاه خاتمالنبیین(ص) سیستم کریدت میباشد. سیستم کریدیت جدیدترین و معیاریترین سیستم تعلیمی در جهان است که این دانشگاه تلاش نموده با اخذ تأیید از وزارت تحصیلات عالی افغانستان، نظام تعلیمی خود را با آن عیار نماید.
طبق سیستم کریدیت، هر محصل در دورهی لیسانس حدود ۱۴۵ کردیت درسی را طی ۸ سمستر و حداکثر در مدت چهار سال آموزش میبیند. هر سمستر حدود ۲۰ کردیت درسی را در بر میگیرد. هر کردیت درسی، به مقدار درسی گفته میشود که محتوای آن طی ۱۶ ساعت آموزش داده میشود. همچنین در دورهی ماستری متناسب با رشتههای مختلف محصلان حداکثر ۳۴ کردیت را طی حداکثر سه سال به شمول پایاننامه سپری خواهند نمود.
اهم امتیازات و امکانات دانشگاه
- برخورداری از اساتید با تجربه و مسلکی؛
- وجود فضای تحصیلی امن و مطلوب و مجهز؛
- امکان تهیهی بورسیهی تحصیلی ماستری برای فارغان دورهی لیسانس در خارج از کشور؛
- فیس تحصیلی بهنسبت متناسب با وضعیت سطح زندگی اکثریت مردم؛
- امکانات رفاهی؛ پارکینگ وسایط نقلیه، زمین ورزشی و کافهتریا؛
- خدمات مشاوره و راهنمایی تحصیلی.