تاريخچه و معرفی دانشگاه

تاريخچه و معرفی کلی دانشگاه

دانشگاه خاتم‌النبیین(ص)، در سال ۱۳۸۶هـجری شمسی به همت اندیشمند بلندآوازه و فقیه نام‌آشنای کشور، آکادمسین مرحوم حضرت آیت الله محمدآصف محسنی (رحمه الله علیه) بنیانگذاری گردید. این دانشگاه پس از دریافت مجوز رسمی از وزارت تحصیلات عالی جمهوری اسلامی افغانستان، برای مدت نامحدود، در تاریخ ۱۳۸۷/۱/۱۸ با همکاری جمعی از فرهیختگان به‌شکل رسمی به کار خود آغاز و اقدام به پذیرش دانشجو نمود.

مؤسس دانشگاه، مرحوم حضرت آیت‌الله العظمی محمد آصف محسنی (رحمه‌الله علیه) در سال ۱۳۸۸طی سند رسمی تمام امتیازات مادی و معنوی دانشگاه را به آقایان حاج محمد جواد محسنی با سهام و امتیاز هفتاد درصد و دکتر سید عبدالقیوم سجادی با سهام سی درصد واگذار نمود. موسس محترم، تمامی اختیارات قانونی خود را به آقای محمد جواد محسنی به­‌عنوان نماینده‌ی تام الاختیار، تفویض فرمودند.

دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) یکی از پیشگام‌ترین نهادهای علمی و اکادمیک در کل کشور می‌باشد که با استفاده از روش‌های نوین آموزشی و تحقیقاتی همراه با کادر علمی مجرب و توانا و به‌ همراه داشتن بیش از ده سال سابقه‌ی درخشان در زمینه‌ی آموزش و تحقیقات علمی به پرورش فرزندان و آینده‌سازان وطن عزیز خویش پرداخته و پنج دوره‌‌ی موفقانه‌ی فراغت محصلین خویش را در سطوح ماستری و لیسانس و در رشته‌های مختلف طبی، انجینیری و علوم انسانی به جشن نشسته است. این دانشگاه معتبر موفق به چاپ ده­‌ها جلد کتاب علمی، انتشار مجلات تخصصی و مقالات بین­‌المللی شده است.

دانشگاه خاتم النبیین(ص) با بیش از ۵۰۰۰ محصل، چهار شعبه‌ی جداگانه،  کادر علمی ‌مجرب با درجه‌ی تحصیلی دکترای تخصصی(Ph.D.)  و اندیکس اچ و ماستری، توانسته است موفقانه با استفاده از روش‌های نوین آموزشی و تحقیقاتی تاکنون در رشته‌های: فقه و حقوق, علوم سیاسی, اقتصاد و مدیریت، جامعه‌شناسی و علوم قرآنی، انجنیری، طب معالجوی، طب دندان، تکنالوژی طبی، قابلگی و کامپیوترساینس به تعلیم و تربیت فرزندان عزیز افغانستان بپردازد. این دانشگاه اکنون دارای یک مرکز تحقیقات و فن‌آوری مدرن، دو شفاخانه‌ی کدری مجهز، یک انستیتوت طبی و 6 دانشکده با مرکزیت کابل در حال فعالیت می‌باشد. این دانشگاه در سال 1400 برخی دانشکده‌ها را با هم ادغام کرد و اکنون دارای این دانشکده‌ها می‌باشد: حقوق و علوم سیاسی، اقتصاد و علوم اجتماعی، تکنالوژی طبی و قابلگی، طب دندان، طب معالجوی و کامپیوترساینس و انجنیری. قابل یادآوری است که این دانشگاه دارای سه رشته در مقطع ماستری است: روابط بین‌الملل، حقوق بین‌الملل و جزا و جرم‌شناسی.