دانشکدهی اقتصاد و علوم اجتماعی
معرفی دانشکده
دانشکدهی اقتصاد و علوم اجتماعی در سال 1400 از ادغام دو دانشکدهی اقتصاد و مدیریت و علوم اجتماعی ایجاد گردید و دانشکدههای نام برده اکنون بهصورت دیپارتمنت این دانشکده درامده است که اکنون هر یک از دیپارتمنتها معرفی میشود.
الف) دیپارتمنت اقتصاد و مدیریت
با شکلگیری زندگی اجتماعی جدید و مدرن انسان، بحث بر سر نحوهی استفاده از منابع محدود برای تامین نیازهای نامحدود انسان بهعنوان یک مسالهی اساسی مطرح بوده است. دانشمندان و صاحب نظران علوم انسانی و اجتماعی در راستای یافتن پاسخ مناسب برای این سوال اساسی که چگونه میتوان میان نیازهای نامحدود بشر و امکانات محدود تعادل منطقی ایجاد کرد، تلاشهای مستمری انجام دادهاند. این تلاشها عمدتا بر محور یک نقطهی اساسی متمرکز بوده و آن یافتن مکانیزم منطقی و موثر برای تعادل میان نیازها و منابع موجود است.
تاریخ معیشت بشر نشان داده است که تمامی تحولات اجتماعی و بسیاری از تحولات علمی و فرهنگی در جهان در پرتو منابع و امکانات اقتصادی رقم خورده است. دانشمندان علوم اجتماعی اقتصاد را زیربنای تمامی تحولات زندگی بشر میدانند. دین مبین اسلام نیر اهتمام ویژهای به متغیر اقتصاد داشته است. پیامبر گرامی اسلام (ص) فرمودند: «من لا معاش له لامعاد له؛ کسی اقتصاد ندارد، اخرت نیز ندارد.».
بدین لحاظ رشته اقتصاد و مدیریت تجاری میتواند یکی از مهترین رشتههای علوم اجتماعی و زیر بنای تحولات دیگر اجتماعی محسوب گردد.
زمینههای کاری برای فارغان اقتصاد
رشته اقتصاد از معدود رشتههایی است که بیشترین زمینهی شغلی را به خود اختصاص داده است شاید اغراق نباشد اگر گفته شود که رشته اقتصاد در این زمینه بیرقیب است. فارغ التحصیل رشته اقتصاد علاوه بر آنکه توانایی مدیریت مؤسسات تجارتی و اقتصای و بانکهای خصوصی را پیدا میکند در عرصه خدمات دولتی نیز بیشترین وزارتهای دولت به نحوی با این رشته مرتبط میشوند. و حتی هیچ وزارتی را نمی توان یافت که در بخشهای مالی خود از فارغان رشته اقتصاد بینیاز باشد. در ادامه وزارتهایی که زمینه کاری فارغان اقتصاد میباشند ذکر شده است:
- 1. وزارت اقتصاد
- 2. وزارت مالیه
- 3. وزارت زراعت و آبیاری
- 4. وزارت فواید عامه
- 5. وزارت تجارت و صنایع
- 6. وزارت معادن
- 7. وزارت احیاء و انکشاف دهات
- 8. وزارت انرژی و آب
- 9. وزارت ترانسپورت و هوانوردی
- 10. بانک مرکزی
توانمندیهای فارغان اقتصاد
در جامعه افغانستان که پس از سال ها جنگ و ویرانی اینک به فضل خداوند زمینه حرکت برای رشد و انکشاف اقتصادی به میان آمده، ضروری است تا در کنار سایر رشته های علمی، مراکز آکادمیک در پی گسترش و تبیین تازه ترین دستاوردهای علمی در عرصه اقتصاد باشند تا از این طریق بتوانند مناسب ترین راهکارهای فقر زدایی، توسعه اقتصادی و انکشاف اجتماعی را در اختیار برنامه سازان کشور قرار دهند.
دانشگاه خاتم النبیین(ص) با هدف گسترش و انکشاف علمی و به منظور تبیین جدید ترین تیوری های اقتصادی و با هدف یافتن راه حل های علمی برای مقابله با فقر و مشکلات اقتصادی کشور، فعالیت های علمی خویش را با همت اساتید و صاحب نظران اقتصاد آغاز نموده است. انتظار می رود این مرکز علمی و آکادمیک بتواند قدم های موثر و مفیدی را برای انکشاف و رشد اقتصادی کشور بردارد و مسئولیت ملی و علمی خویش را در زمینه انجام دهد.
دانشکده اقتصاد و مدیریت این مرکز علمی با در نظر داشت اولویت های جامعه افغانستان در گام آغازین، فعالیت های علمی خویش را در مقطع لیسانس انجام میدهد. این فاکولته در پاسخ به نیازمندیهای علمی کشور در زمینه سیاستگذاریهای اقتصادی، کارشناسی و راهکار یابی برای معضلات اقتصادی کشور، تربیت نیروهای متخصص برای بنگاهای اقتصادی، تجاری، بانکها و… در سکتور خصوصی و دولتی به فعالیت علمی می پردازد. امید است این قدم کوچک دریچه ای بزرگی را فرا روی کارشناسان و اقتصاد دانان کشور جهت ارایه نسخه های کارآمد و مؤثر برای رهایی از فقر، بیکاری و حرکت به سوی توسعه و رشد اقتصادی ایجاد نماید.
نام پوهنحی | اقتصاد و مدیریت | |
سال تأسیس | 1388 | |
تعداد دپارتمنت | دو دیپارتمنت فارغ ده | |
دیپارتمنت های پوهنحئی | اقتصاد تجارتی | مدیریت تجارتی |
تعداد مجموع کریدتها | 140 | 140 |
تعداد و فیصدی کریدت مضامین اختصاصی | 75 کریدت (53%) | 60 کریدت (44%) |
تعداد و فیصدی کریدت مضامین اساسی | 42 کردیت (30%) | 48 کریدت (35%) |
تعداد و فیصدی کریدت مضامین عمومی | 16 کریدت (12%) | 16 کریدت (12%) |
تعداد و فیصدی کریدت مضامین اختیاری | 7 کریدت (5%) | 15 کریدت (9%) |
سابقهی دیپارتمنت اقتصاد و مدیریت
این دیپارتمنت در آغاز بهعنوان دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه خاتم النبیین(ص)، در تاریخ 1388/12/15 با مجوز رسمی از وزارت محترم تحصیلات عالی افغانستان تأسیس و راه اندازی شد. این دانشکده دارای دو دیپارتمنت(رشته) بود و برنامههای آموزشی در سطح لیسانس در تایمهای روزانه، نیمروزی و شبانه را در رشتههای اقتصاد و مدیریت تجارت برگزار میکرد.
ب) دیپارتمنت علوم اجتماعی
این دیپارتمنت در آغاز بهصورت دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه خاتم النبیین(ص)، در سال ۱۳۸۸ با مجوز رسمی از وزارت محترم تحصیلات عالی افغانستان تأسیس و در بهار سال ۱۳۸۹ اقدام به جذب و پذیرش دانشجو نمود. این دیپارتمنت دارای دو رشته فارغ ده بود و برنامههای آموزشی در سطح لیسانس در تایمهای روزانه و نیمروزی را در رشتههای جامعه شناسی و علوم قرآنی برگزار میکند. در خزان سال ۱۳۹۱ اولین دوره از دانشجویان این دیپارتمنت در رشته جامعه شناسی فارغ شدند. در سال ۱۳۹۰ نیز اولین دوره دانشجویان را در رشته علوم قرآنی جذب نمود.
مشخصات
نام و تخلص: سید محمد داوود علوی
سال و محل تولد: 1352 قرهباغ غزنی
رتبهی علمی: پوهنمل و عضو هیأت علمی دیپارتمنت علوم اجتماعی
تحصیلات
- دکتری در رشته فلسفه غرب از دانشگاه اصفهان– عنوان تزس “حقیقت علم از نظر هرسرل و ملاصدرا”؛
- ماستر فلسفه و کلام اسلامی.
میزان تحصیلات حوزوی : فارغ التحصیل سطح چهار حوزه (درس خارج)
آثار علمی:
الف. پروژههای تحقیقاتی
- « عصمت اهل بيت (ع) در آيه تطهير» (بر گزیده جشنواره شیخ طوسی)
- « رهيات هاي مختلف وحي» رتبه دوم تحقیقات دوره لیسانس موسسه امام صادق (ع)
- نقش علماي شيعه در تبين وتحكيم مباني دين در عصر صفويه.
- وهابيت واهداف
- بررسی فرقه اباضیه.
- «دينگرايي ودینگريزي ازنگاه شهيد مطهري» رتبه دوم مقالات سمینار شهید مطهری، موسسه امام صادق (ص).
- معرفت شناسی ازنگاه خواجه نصیر الدین وفخر رازی، پایانامه ماستری فلسفه و کلام اسلامی، دانشگاه باقرالعلوم (ع)
ب: مقالات:
ج: مقالات چاپ شده
- THE EXTENT AND SECRET OF THE IMAGINATIONS’ EVIDENTNESS FROM THE PERSPECTIVE OF MULLA SADRA AND DESCARTES مقاله isi منتشر شده در ژرنال jornal of Organizational Behavior Research.
- شيوههای مواجهه پيامبر(ص) بامخالفان از نگاه قرآن؛ مجله علمی اندیشه دینی سال دوم، ش. دوم وسوم ۱۳۸۶.
- وحي وتجربه دینی؛ مجله علمی، منشور دين پژوهان، سال اول ش، اول، ۱۳۸۳.
- اسلام، اصالت صلح و نفی خشونت؛ فصلنامه علمی پژوهشی علوم انسانی، دانشگاه خاتم النبیین (ص) سال چهارم، شماره هشتم، زمستان ۱۳۹۸.
- بررسی مثل بر اساس تشکیک در ماهیت و تشکیک در وجود؛ فصلنامه علمی پژوهشی علوم انسانی، دانشگاه خاتم النبیین (ص) سال چهارم، شماره هشتم، زمستان ۱۳۹۸.
- علم حضوری در نگاه رازی و طوسی، فصلنامه علمی پژوهشی علوم انسانی، دانشگاه خاتم النبیین (ص) ویژه مطالعات اسلامی، شماره ۲
- گستره و راز بداهت تصدیقات ازنظر صدرا و دکارت؛ فصلنامه علمی پژوهشی حکمت اسراء؛ دوره ۱۰ ش ۱ شماره پیاپی ۳۱.
- رابطه نفس و بدن از دیدگاه دکارت و بوناونتورا، فصلنامه پرتو خرد، خزان ۱۳۹۸.
- مصداق اهل بيت در آيه تطهير مجله ترویجی امام هادی
- ومقالات مانند «خدا والاتر از ديدني ها » ، « راز موفقيت حضرت پيامبر(ص)» ، «گذري بر زندگي پيامبر(ص) » ، «ولايت ورهبري اهل بيت» ، « مردان ايمان در صحنه عمل» ،« اسوه هاي كربلا» و« در جستجوي معبود». در ماهنامه هادي منتشر شده است.
- نقدي بر مقاله ي «نقد اسلام سر آغاز آزادي است» (۱) (تقليد، نيازمندي عقل به وحي و سازگاري عقل و ايمان) سایت پژوهشی باقرالعلوم (ع) تاریخ : ۱۳۸۹/۰۶/۱۱
- نقدي بر مقاله ي «نقد اسلام سرآغاز آزادي است» (۲) (بررسي تمايز نقد و توهين، جايگاه زن در اسلام، رابطه باور و آزادي و رابطه اسلام و كفار) سایت پژوهشی باقرالعلوم (ع) تاریخ ۱۳۸۹/۰۶/۱۱
د: سابقه تدریس
- ۹ سال در دانشگاه خاتم النبیین(ص) و پنج ترم درحوزه علمیه خاتم النبیین(ص)، سه سال در دانشگاه جامعه المصطفی العالمیه, پیام نور، ابن سینا و ابوریحان. به تدریس در لیسانس و فوق لیسانس مشغول اند.
ه: مضامین تدریس شده
- دین شناسی، مطالعات اسلامی، منطق، آموزش عقاید، ادبیات د ری، قواعد فقه، ادوار فقه، مفردات القرآن وروش تحقیق ، علوم قرآنی ۱،۲،۳، ۴، قرآن و مستشرقان، هرمنوتیک و تفسیر، قرائت متون فقه و قرائت متون حدیثی. درس فلسفه اسلامی، فلسفه اخلاق، و انسان شناسی (ماستری) جامعه المصطفی العالمیه شعبه کابل.
و: ترجمهها
- .اصول اساسي تقريب بين مذاهب؛ مجلّه علمی اندیشه دینی، سال سوم، ش. چهارم و پنجم، ۱۳۸۶.
- حکومت اسلامی؛ معیارها و وظایف؛ مجلّه علمی اندیشه دینی، سال ششم، ش، دهم ویازدهم۱۳۸۹.
ز: میزگردها و نشستها
- .برسی چیستی علم از دیدگاه خواجه نصیرالدین طوسی وفخر رازی (منتشر شده در نشریه علمی پژوهشی پرتو خرد)
- معاد جسماني از نگاه فيلسوفان مسلمان (برگزارشده در مدرسه حجتیه حوزه علمیه قم)
- بررسي حديث صحيف وقلم (منتشر شده در منشور دین پژوهان)
- ارزيابي قاعده لطف (برگزارشده در انجمن علمی دیم پژوهان)
- زن مسلمان در دنیای مدرن؛ چاش ها و راهکارها (حوزه خدیجه الکبری)
- نشست علمی «روشهای تفسیری معصومین (ع)» (حوزه خدیجه الکبری)
ح: نقد
- نقد کتاب (نقد مبانی هر منوتیکی قرائت های مختلف ازدین) مجله اندیشه خرد.
- نقد وبررسی کتاب «بررسی تطبیقی حقیقت وحی در اسلام ومسیحیت» مجله زمزم معارف.
ط: فعالیتها
- عضو هیأت علمی دانشگاه خاتم النبیین (ص) ازسال ۱۳۹۰
- آمردیپارتمنت علوم قرآنی دانشگاه خاتم النبیین (ص) سال ۱۳۹۵
- رییس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه خاتم النبیین (ص) از سال ۱۳۹۶
- عضو انجمن علمی کلام اسلامی، از سال ۱۳۸۰
- انجمن علمی پژوهشی فلسفه، از سال ۱۳۸۷
- عضو انجمن منشور دین پژوهان، حوزه علمیه قم از سال ۱۳۸۴
- عضو هیأت مدیره مرکز ترویج فرهنگ اسلامی (موسسه خاتم المرسلین ) از سال ۱۳۷۶
- عضو کمیته تدوین متون آموزشی مؤسسه خام المرسلین.
چشمانداز و ماموریت دانشکدهی اقتصاد و علوم اجتماعی
الف) چشمانداز
دانشکدهی اقتصاد و علوم اجتماعی در افق 1405 از طریق ارائهی خدمات آموزشی و تحقیقات معیاری میخواهد جایگاه برتر را در سطح کشور به دست آورد.
ب) ماموریت
دانشکدهی اقتصاد و علوم اجتماعی با برخورداری از اساتید متخصص و امکانات معیاری از مسیر آموزش و پژوهش، تلاش میکند جوانان متعهد و مسلکی را تربیت نماید.
معرفی دیپارتمنتها
1- دیپارتمنت مدیریت تجارتی
- چشم انداز و ماموریت
الف) چشمانداز
دیپارتمنت مدیریت تجارتی تلاش میکند در افق 1405 دارای جایگاه مناسب میان پنج دیپارتمنت برتر، از طریق آموزش و پژوهش در خلق علم و فناوری، تربیتکنندهی نیروی مؤمن، فرهیخته، آزاداندیش، کارآفرین و معتقد به ارزشهای اسلامی و افغانی باشد.
ب) ماموریت
ماموریت دیپارتمنت مدیریت تجارتی، ایجاد محیط مناسب آموزشی، پژوهشی، اداری و فتآری برای فراگیران متناسب با نیازهای جامعه برای دانشجویان با استعدادهای گوناگون است تا از این طریق بتواند از نظر اداره و تجارت افراد مولد، مؤثر، کارآفرین تربیت کند.
برای مشاهده و دانلود شناسه دیپارتمنت مدیریت تجارتی اینجا کلیک کنید.
2- دیپارتمنت اقتصاد تجارتی
مقدمه
دیپارتمنت اقتصاد تجارتی یکی ازدیپارتمنتهای دانشکدهی اقتصاد و علوم اجتماعی دانشگاه خاتمالنبیین میباشد, که محمد جان رحمانی مسئولیت آن را بهعنوان آمردیپارتمنت بر عهده دارد.
چشم انداز (vision)
دیپارتمنت اقتصاد تجارتی در افق بلندمدت 1405 از طریق ارائهی خدمات آموزشی، تحقیقات معیاری و مشاوره، میخواهد جایگاه برتر را در سطح دانشگاه و دانشکده به دست آورد.
مأموریت( mission)
دیپارتمنت اقتصاد تجارتی با برخورداری از اساتید مجرب با درجهی دکترا و ماستر و امکانات معیاری از مسیر آموزش و پژوهش، تلاش میکند بهمنظور کمک به توسعه و پیشرفت کشور، سرمایهی انسانی متعهد و مسلکی تربیت نماید.
ارزشها (Values)
رعایت ارزشهای دینی واخلاق حرفهای، صیانت از کرامت انسانی، مسئولیتپذیری، تخصصگرایی، خلاقیت و نوآوری، تقویت کارگروهی و انگیزهدهی.
اهداف کلان دیپارتمنت
هدف اول: آموزشی
توسعه و بهبود آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزهی علوم اقتصادی پرکاربرد و مورد نیاز کشور.
هدف دوم: پژوهشی
فراهم کردن فضای مناسب و انکشاف آن برای تخقیقات در علوم اقتصادی در راستای حل مشکلات کشور.
هدف سوم: اداری
ایجاد سیستم اداری مناسب و کارآمد.
هدف چهارم: رفتاری
اخلاقمداری و مسئولیتپذیری اجتماعی.
برخی کریکلم دروس تخصصی اقتصاد تجارتی
- بازاری یابی
- بودجه ریزی برنامه ریز
- مدیریت تولید
- حسابداری
- اقتصاد خرد
- اقتصاد کلان
- پول وبانکداری
- تجارت بین المللی
- نظامهای اقتصادی
- اقتصاد افغانستان
- احصائیه
- مدیریت مالی
- اصول بیمه
- ارزیابی طرحهای اقتصادی
- زبان انگلیسی تخصصی
- اقتصاد توسعه وبرنامه ریزی
- سازمانهای پولی ومالی بین المللی
- خلاقیت وکارافرینی
- نرم افزارهای ایویوز وکویک بوک واس پی سس
- اقتصاد محیط زیست
- ریاضیات
فرصتهای شغلی و بازارکار
فارغان این رشته می توانند وارد بازار کسب وکارگردد ومراکز مشاوره وکاریابی وکارافرینی ومحاسبات مالیاتی را راه اندازی نمایند. به علاوه دربسیاری ازوزارت خانه ها ونهادها فرصتهای کاری وشغلی برای انان وجود دارد که درذیل به برخی انان اشاره می گردد:
- وزارت مالیه
- وزارت اقتصاد
- وزارت کار وامور اجتماعی
- بانک مرکزی
- بانکهای خصوصی ودولتی
- وزارت آب وانرژی
- وزارت برنامه وبودجه ریزی
- مرکز احصائیه
- وزارت معدن وپترولیم
- وزارت تجارت وصنایع
- وزارت مسکن وشهرسازی
- وزارت زراعت ومالداری
- وزارت انکشاف دهات
- وزارت فواید عامه
- دفاتر اقتصادی سازمانهای خصوصی ودولتی
- دفاتر اقتصادی وزارتخانه ها
وظایف دیپارتمنت اقتصاد تجارتی
1.نظارت بر وضعیت صنفها وکیفیت تدریس اساتید
2.تطبیق مفردات مضامین درطول سمستر
3.برگزاری سمینارهای علمی وگردش علمی
4.ایجاد پرونده های تحقیقاتی واموزشی برای اساتید
5.برنامه ریزی درسی سمستر وارد
الف) نصاب تحصیلی دیپارتمنت اقتصاد
ب) نصاب تحصیلی دیپارتمنت علوم اجتماعی

لیست استادان
دیپارتمنت اقتصاد و مدیریت دارای 10 نفر کدر علمی تمام وقت در مرکز و شعبات آن در رشتههای اقتصاد، مدیریت، و دانشهای مربوط به آنها با درجهی تحصیلی ماستری و بالاتر میباشد. ضمنا دیپارتمنت جهت تکمیل کادر تدریسی خود، از اساتید خارج کدر علمی بهصورت قراردادی بهره میگیرد. مشخصات اساتید این دیپارتمنت در جدول ذیل ارایه شده است:
شماره | نام و تخلص | رشتهی تحصیلی | درجهی تحصیلی | رتبهی علمی |
1 | غلام رضا رسولی(کمالی) | اقتصاد | ماستری (محصل دکتری) | پوهنیار |
2 | فاطمه ابراهیمی | اقتصاد | ماستری (محصل دکتری) | پوهنیار |
3 | رضا حسین زاده | ریاضی | ماستری | پوهنیار |
4 | علیشاه حسنی | مدیریت | ماستری | پوهنیار |
5 | محمد رحمانی | اقتصاد | ماستری (محصل دکتری) | پوهنمل |
6 | سید براتعلی نقوی | اقتصاد | ماستری | پوهنیار |
7 | محمد اسحاق مهدوی | اقتصاد | ماستری (محصل دکتری) | پوهنیار |
8 | یوسف رضایی | مدیریت | ماستری | پوهنیار |
9 | اسحاقعلی فهیمی | اقتصاد | ماستری | پوهنیار |
10 | محمد جمعه حکیمی | اقتصاد | ماستری (محصل دکتری) | پوهنیار |
معرفی مختصر اعضای کادر علمی مرکز
الف- خلاصهی شناسهی اعضای شورای علمی دایمی دیپاتمنت اقتصاد عبارتند از:
۱- غلامرضا رسولی : ماستر و لیسانس اقتصاد از مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی در سال ۱۳۸۹.
2- علی شاه حسنی: ماستری مدیریت دولتی از موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی – ایران ۱۳۸۷-۱۳۹۰ ، لیسانس مدیریت از موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی – ایران ۱۳۸۱- ۱۳۸۶.
3- رضا حسین زاده: ماستری ریاضیات از دانشگاه پنجاب – هندوستان ۱۳۸۷-۱۳۸۹ ، لیسانس ریاضیات کاربردی از دانشگاه فردوسی مشهد-ایران ۱۳۷۸- ۱۳۸۲ ، دیپلم ریاضی و فیزیک از دبیرستان شاهد معراج مشهد-ایران ۱۳۷۲- ۱۳۷۶.
4- محمد رحمانی: ماستر و لیسانس اقتصاد از مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی در سال ۱۳۹۱ و ۱۳۸۹.
5- فاطمه ابراهیمی: ماستر علوم اقتصادی از دانشگاه علامه طباطبائی در سال ۱۳۸۸ –عنوان پایان نامه “توسعه اقتصادی و همکاری های منطقه ای”- لیسانس اقتصاد نظری از دانشگاه مفید در سال ۱۳۸۶.

الف) بیوگرافی اعضای شورای علمی دیپارتمنت اقتصاد عبارتند از:
- غلامرضای رسولی کمالی
غلارضا رسولی کمالی، در سال ۱۳۵۴ش، در ولایت سرپل ولسوالی سوزمه قلعه، قریه سوزمهقلعه افغانیه متولید گردید. ایشان در سال ۱۳۶۵ به دلیل جنگهای داخلی به کشور ایران مهاجر گرید و تحصلات ابتدایی، متوسطه و دانشگاهی خویش را در کشور ایران سپری نموده است.
مدارک تحصیلات عالی
- دکترای اقتصاد (گرایش توسعه و اقتصاد پولی) از دانشگاه شهید بهشتی تهران. ایران (درحال تحصیل)
- ماستری اقتصاد موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی – ایران.
- ماستری معارف اسلامی با گرایش فلسفه اسلامی. جامعۀ المصطفی العالمیه – ایران
- لیسانس اقتصاد از موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی – ایران
انجام پروژههای تحقیقاتی:
- پروژه شاخص عدالت
- پروژه تدوین شاخص های تجارت خارجی اسلامی؛
- پروژه اصلاح و بررسی قانون بانکداری اسلامی در افغانستان.
سوابق کاری
- ریاست دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه خاتم النبیین دو دوره
- عضو هیآت علمی تمام وقت دانشگاه خاتم النبیین از سال ۱۳۹۰ به بعد
- کار شناس اقتصادی در تلویزیون تمدن
- تدریس مضامین مختلف رشته اقتصاد در دانشگاههای مختلف کابل در سطوح لیسانس و ماستری (خاتم النبیین، کاتب، خارزمی، پیام نور، المصطفی و…)
ج) مشاوره و راهنمایی:
راهنمایی و مشاروه بیش از ۳۰ عنوان مونوگرافهای دوره ماستری و لیسانس رشتههای اقتصاد و مدیریت.

2. علی شاه حسنی
موقف اداری: معاونت اداری و مالی دانشگاه
رتبهی علمی: پوهنمل و عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد و مدیریت.
پیشینهی تحصیلی
- ماستری مدیریت دولتی از موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی – ایران ۱۳۸۷-۱۳۹۰
- لیسانس مدیریت از موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی – ایران ۱۳۸۱- ۱۳۸۶
فعاليتهاي علمي و اجرایی
- استاد و عضو هيات علمي دانشكده اقتصاد و مدیریت دانشگاه خاتمالنبیین(ص) از بهار ۱۳۹۱؛
- سرپرست معاون علمی تدریسی دانشگاه خاتمالنبیین(ص) به مدت سه ماه، بهار و تابستان 1397؛
- معاون اداری مالی دانشگاه خاتمالنبیین(ص) از اول اسد 1397 تا کنون؛
- آمر برنامه ریزی و ارتقای کیفیت دانشگاه از ۱۳۹۰ تا ثور 1397؛
- رئیس دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه خاتم النبیین(ص) از ماه سنبله ۱۳۹۴ حمل 1397؛
- تدریس مضامین مختلف مدیریتی در سطوح ماستری و لیسانس در دانشگاههای خاتمالنبیین، کاتب، تعلیم و تربیه شهید ربانی، جامعهالمصطفی، و غرجستان.
آثار علمی
الف) پایان نامههای دوره ماستری
- راهکارهای مبارزه با فساد اداری بر اساس ارزشهای اسلامی/ پایان نامه دوره ماستری مدیریت با راهنمایی دکتر عبدالحمید شمس؛
- نقد و بررسی دیدگاه اقبال لاهوری درباره وحی و تجربه دینی/ پایان نامه دوره ماستری کلام اسلام با راهنمایی دکتر هادی صادقی.
- The Perspective of Educated and Skilful Afghan Citizens (a survey for SDFO), February-March 2017
ب) مقالات علمي چاپ شده:
- عوامل موثر بر توسعه یادگیری گروهی/ مجله معرفت شماره ۱۳۶؛
- راهکارهای مبارزه با فساد اداری بر اساس ارزشهای اسلامی/اسلام و پژوهشهای مدیریتی؛
- تأثیر فنآوری اطلاعات بر کارکردهای مدیریت منابع انسانی/ فصلنامه تخصصی پویش۱؛
- موانع اجتماعی و فرهنگی اصلاحات اداری در افغانستان/ فصلنامه تخصصی پویش۲؛
- پدیده شناسی فساد اداری در افغانستان و راههای مبارزه با آن/ فصلنامه تخصصی پویش ۹و۱۰.
ج) مشاوره و راهنمایی:
- مشاوره بیش از 2۰ عنوان پایان نامه دوره ماستری مدیریت؛
- راهنمایی بیش از 5۰ عنوان مونوگراف دوره لیسانس رشتههای اقتصاد و مدیریت.

3- محمد رحمانی
موقف اداری: آمر دیپارتمنت اقتصاد تجارتی
رتبه علمی: پوهنمل و عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد و مدیریت.
ماستر و لیسانس اقتصاد از مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی در سال ۱۳۹۱ و ۱۳۸۹.
در حال تحصیل دورهی دکتری علوم اقتصادی
محورهای سوابق کاری و آثار علمی:
الف) فعالیتهای عملی پژوهشی:
- تجارت محور اقتصاد غزنویان (چاپ درکتاب غزنی شناسی)
- تاملی برتحلیل اقتصادی پدیده اسراف( چاپ درکتاب مجموعه مقالات)
- افغانستان و فرصتهای اقتصادی منطقه (چاپ شده درمجلات بلاغ وامت)
- توسعه اقتصادی با تاکید بر افغانستان (چاپ شده درمجله توسعه)
- عدالت اقتصادی (چاپ شده درمجلات بلاغ و امت)
- بررسسی مبانی وشاخصهای تجارت خارجی دانایی محور. فصلنامه تخصصی پویش سال 1392
- الگوی توسعه وپیشرفت اقتصادی افغانستان
- اخلاق تجاری فقه محور. فصلنامه علمی پژوهشی سال 1398
- بررسی نمونه های مباحث اصولی در عصر پیامبر اسلام وصحابه
- بررسی اخلاق تجاری درقوانین افغانستان
- بررسی ظرفیتها وقابلیتهای پایه درسیستم اقتصادی افغانستان.فصلنامه اندیشه 1396
ب) پروژه تحقیقاتی انجام شده:
- طرح کارکرد های اقتصادی وقف (همکار)
- شاخص تکریم مشتری (همکار)
- تدوین شاخص های تجارت خارجی اسلامی
ج) کتابهای آماده چاپ:
- توسعه وبرنامه ریزی اقتصادی افغانستان
- تجارت خارجی افغانستان
- اقتصاد خانواده با تاکید بر افغانستان
- فقه تجاری
- بازاریابی
د) سابقه کاری وتدریس:
تدریس مضامین:
بودجه ریزی وبرنامه ریزی مالی ( تدریس برای ماستری),
اقتصاد آموزش وپرورش(تدریس برای ماستری), تدریس خلاقیت وکارافرینی برای دانشجویان ماستری ,اقتصاد توسعه وبرنامه ریزی ,اقتصادخرد, تجارت بین الملل, اقتصاد افغانستان, مبانی علم اقتصاد, تاریخ عقاید اقتصادی, اقتصاد اسلامی, اقتصاد کلان,پول وبانکداری وریاضیات, اصول بازاریابی وزبان انگلیسی تخصصی.
ه) مسؤولیتها
ریس دانشکده اقتصاد درغزنی, امردیپارتمنت اقتصاد, مسئول کمیته تحقیق, عضو هیات علمی دانشگاه خاتم النبیین, مدیری مسئول فصلنامه علمی وپژوهشی دانشکده اقتصاد ومدیریت.

4- رضا حسین زاده
موقف اداری: آمر دپارتمنت مدیریت تجارتی
رتبه علمی: پوهنمل و عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد و مدیریت.
پیشینهی تحصیلی:
- ماستری ریاضیات از دانشگاه پنجاب – هندوستان ۱۳۸۷-۱۳۸۹؛
- لیسانس ریاضیات کاربردی از دانشگاه فردوسی مشهد-ایران ۱۳۷۸- ۱۳۸۲؛
- دیپلم ریاضی و فیزیک از دبیرستان شاهد معراج مشهد-ایران ۱۳۷۲- ۱۳۷۶.
فعاليتهاي علمي و اجرایی
- استاد و عضو هيات علمي دانشكده اقتصاد و مدیریت از پاییز سال ۱۳۸۹ تاکنون؛
- معلم مدارس خود گردان در مشهد – ایران ۱۳۷۸ – ۱۳۸۲؛
- همکاری با بخش فرهنگی سفارت فرانسه برای ارتقا سطح علمی معلمین ۱۳۸۳- ۱۳۸۴؛
- استاد و آمر دیپارتمنت ریاضیات دانشگاه بامیان ۱۳۸۳- ۱۳۸۴؛
- آمر دیپارتمنت ریاضیات مرکز ساینس و تکنالوژی معلوماتی وزارت معارف از ۱۳۸۴ – ۱۳۸۸؛
- مسول کمیته مالی اتحادیه دانشگاهیان افغانستان مشهد ۱۳۸۱ – ۱۳۸۲.
مقالات پژوهشي و علمي چاپ شده
- آموزش و کار چاپ در مجله علمی و آموزشی عرفان وزارت معارف ۱۳۸۵؛
- قابیلیت های تقسیم بر اعداد چاپ در مجله علمی و آموزشی عرفان وزارت معارف ۱۳۸۶؛
- تکنیک های جدید ضرب و تقسیم پولینیومها چاپ در مجله علمی و آموزشی عرفان وزارت معارف ۱۳۸۶.
- . نقش منابع انسانی در رشد اقتصادی.
- .تنوع هیات مدیره در رشد شرکتها
جزوههای درسی
- ریاضیات مقدماتی اقتصاد و مدیریت؛
- احصاییه ۱ اقتصاد و مدیریت

5- فاطمه ابراهیمی
موقف اداری: ریاست اسبق دانشکده اقتصاد و مدیریت
رتبه علمی: پوهنیار و عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد و مدیریت
ماستر علوم اقتصادی از دانشگاه علامه طباطبائی در سال ۱۳۸۸ –عنوان پایان نامه “توسعه اقتصادی و همکاری های منطقه ای”- لیسانس اقتصاد نظری از دانشگاه مفید در سال ۱۳۸۶
آثار علمی:
- نظریه بازی ها در اقتصاد؛
- اقتصاد کینزی و اهمیت دولت در آن؛
- افسانه های توسعه؛
- اقتصاد و انتخابات؛
- جهانی شدن یا منطقه گرایی.

ب) اعضای هیأت علمی دیپارتمنت علوم اجتماعی
رمضانعلی رحیمی
موقف اداری: آمر دیپارتمنت علوم قرآنی
رتبه علمی: پوهنمل و عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی
میزان تحصیلات: محصل دوره دکتری و ماستر فلسفه از مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی در سال ۱۳۸۸
میزان تحصیلات حوزوی: فارغ التحصیل سطح چهارم حوزه (درس خارج)
آثار علمی:
- مبانی مشروعیت در دولت آینده؛ ۱۳۸۱
- مبانی نظری قانون اساسی در اسلام و غرب؛ ۱۳۸۲
- بررسی و نقد خاستگاه حقوق در نظریه قرارداد اجتماعی؛ ۱۳۸۷
- انسان و حق تعیین سرنوشت؛ ۱۳۸۶
فعالیت علمی و تحقیقاتی :
الف. کتاب :
- مبانی فلسفی حکومت، دانشگاه خاتم النبیین(ص)، نشر واژه، ۱۳۹۸
ب. پروژه های تحقیقاتی :
- حق تعیین سرنوشت، مجموعه آثار (ج/ 5) از آثار حقوقي و سياسي كرامت انسانی، همايش بين المللي امام خميني وقلمرو دين (كرامت انسان)
- مباني مشروعيت در دولت آينده افغانستان، مجموعه مقالات سمينار افغانستان و نظام سياسي آينده جمعي از پژوهشگران
- مباني نظري قانون اساسي در اسلام و غرب، مجموعه مقالات سيمينار افغانستان و قانون اساسي آينده،ج2
- اسلام و فمينيسم، ارائه شده در كنگره شيخ طوسي(۱۳۸۴)
- دين و جهاني شدن تعامل يا تقابل؟، ارائه شده در سيمينار… دانشگاه خاتم النبيين(شعبه غزني)سال ۱۳۹۵
ج. مناظرات تلویزیونی و میزگردها :
- نقدوبررسی اندیشه های نصر حامد ابوزید، مناظرات تلویزیونی (۱۲ برنامه ) تلویزیون نگاه / برنامه سه نگاه(زمستان و بهار۱۳۹۶)
- پلورالیسم دینی،مناظرات تلویزیونی (۱۴ برنامه)تلویزیون نگاه / برنامه سه نگاه، (بهار و تابستان ۱۳۹۷)
- دین و خشونت، مناظرات تلویزیونی ( ۲۰ برنامه )،تلویزیون نگاه / برنامه سه نگاه(۱۳۹۷ -۱۳۹۸)
- رابطه دین و سیاست(نقد و بررسی اندیشه سکولاریسم) ، تلویزیون تمدن(۱۵ برنامه) تلویزیون تمدن. سال ۱۳۹۷
د. مقالات علمی پژوهشی :
- نقد وبررسي ديدگاه دکترسروش در مورد تعارض قران و علم فصلنامه ديني، فرهنگي و اجتماعي/سال سوم شماره ۱۲/خزان ۱۳۹۶،مجمع اجتماعي علما و طلاب افغانستان، سال انتشار: خزان /۱۳۹۶
- زبان دين،فصلنامه ديني، فرهنگي و اجتماعي/سال سوم شماره ۱۲/خزان ۱۳۹۶،مجمع اجتماعي علما و طلاب افغانستان،سال انتشار: خزان /۱۳۹۶
- مباني فلسفي و کلامي پلوراليسم مذهبي در اسلام،فصلنامه علمي – پژوهشي / شماره ۲۷،پرديس فارابي دانشگاه تهران،سال ۱۳۹۶ تابستان
- عشق و معناي زندگيفصلنامه علمي – پژوهشي رويش/ شماره ۲،دانشکده علوم اجتماعي دانشگاه خاتم النبيين(ص)،زمستان سال ۱۳۹۶
- نقد و بررسي انديشه افراط گرايي در اسلام،فصلنامه علمي-پژوهشي رويش / شماره ۲،دانشکده علوم اجتماعي دانشگاه خاتم النبيين(ص)،زمستان سال ۱۳۹۶
- رمزی بودن زبان قرآن در حکمت صدرايی،فصلنامه علمی پژوهشی علوم انسانی دانشگاه خاتم النبیین(ص) ویژه مطالعات(سال دوم شماره ۵ )،دانشگاه خاتم النبیین(ص) سال دوم شماره ۵،زمستان ۱۳۹۶
- افراط گرايی دينی ریشه ها و راه حل هافصلنامه علمی پژوهشی علوم انسانی دانشگاه خاتم النبیین(ص) ویژه مطالعات(سال دوم شماره ۵ )،دانشگاه خاتم النبیین(ص سال دوم شماره ۵،زمستان ۱۳۹۶
- غنا و بی نیازی، فصلنامه العلم / سال دوم شماره ۹/ مجمع اجتماعی علما و طلاب افغانستان،زمستان /۱۳۹۵
- روش های تربیت از دیدگاه اسلام،فصلنامه العلم / سال دوم شماره ۹/ ،مجمع اجتماعی علما و طلاب افغانستان،زمستان /۱۳۹۵
- دین و معنای زندگی در اندیشه مولانای بلخی،فصلنامه العلم / سال دوم شماره ۹،مجمع اجتماعی علما و طلاب افغانستان، زمستان /۱۳۹۵
- پلورالیسم رفتاری در قرآن، فصلنامه علمی ـ پژوهشی علوم انسانی(ویژه معارف دینی)،دانشگاه خاتم النبیین(ص)،زمستان /۱۳۹۷
- پلورالیسم رفتاری در قرآن، فصلنامه علمی پژوهشی علوم انسانی ، سال سوم ، شماره هفتم،دانشگاه خاتم النبیین(ص)،تابستان۱۳۹۷
- اسلام اصالت جنگ یا صلح ؟ فصلنامه علمی پژوهشی علوم انسانی، سال چهارم، شماره هشتم ،دانشگاه خاتم النبیین(ص) زمستان ۱۳۹۸
- فلسفه مجازات در نظام کيفري اسلام، فصلنامه تخصصي پويش/ شماره ۴ و ۵ / سال ۱۳۹۲، آمريت تحقيقات علمي دانشگاه خاتم النبيين(ص)- کابل
ه. مقالات علمی ـ فرهنگی :
- رسميت تشيع، نويدي بر توسعه سياسي در افغانستان، فصلنامه انديشة فردا، شماره 4، مؤسسه تحقيقات بنيادين، زمستان 1383
- عدالت اجتماعي بهترين راه ثبات در افغانستان، هفته نامه وحدت اسلامي ، شماره هاي 30و 31، حزب وحدت اسلامي افغانستان،1379
- تربيت از ديدگاه اسلام، ماهنامه فرهنگي – تربيتي ياس، شماره 143، رهبري نسل جوان،1385
- سلسله مقالات دين و دموكراسي، هفته نامه آواي وقت، شماره هاي : 4-5-6-7-8-9، سال چهارم،حركت اسلامي افغانستان – كابل،20/1/1385 تا…
- سلسله قلمرو دين، هفته نامه آواي وقت، شماره هاي : 10-11-12-13، شماره هاي مسلسل : 121-122-123-124،حركت اسلامي افغانستان، شهر كابل، 10/3/1385 تا ۱۰//4/ 1385
- اهداف تربيت، ماهنامه نگاه نو، شماره هاي 6و 7،مركز علمي- فرهنگي نور غزنه،1388
- وظايف معلم و محصل، ماهنامه نگاه نو ، شماره 2،مركز علمي – فرهنگي نور غزنه،1387
- قدر شب مقدرات، فصلنامه ديني، فرهنگي و اجتماعي/سال سوم شماره۱۰/بهار ۱۳۹۶،مجمع اجتماعي علما و طلاب افغانستان،سال انتشار: بهار /۱۳۹۶
- نقد و بررسي انديشه افراط گرايي در دو حوزه عقل و ايمان،فصلنامه ديني، فرهنگي و اجتماعي/سال سوم شماره۱۰، مجمع اجتماعي علما و طلاب افغانستان، سال انتشار: بهار /۱۳۹۶
- عقلگر ايي اعتدالي، فصلنامه ديني، فرهنگي و اجتماعي/سال سوم شماره۱۱/تابستان ۱۳۹۶، مجمع اجتماعي علما و طلاب افغانستان، سال انتشار: تابستان /۱۳۹۶
- مولانا و معناي زندگي، فصلنامه ديني، فرهنگي و اجتماعي/سال سوم شماره۱۱/تابستان ۱۳۹۶،مجمع اجتماعي علما و طلاب افغانستان،سال انتشار: تابستان /۱۳۹۶
- نقد وبررسي ديدگاه دکترسروش در مورد تعارض قران و علم فصلنامه ديني، فرهنگي و اجتماعي/سال سوم شماره ۱۲/خزان ۱۳۹۶، مجمع اجتماعي علما و طلاب افغانستان،سال انتشار: خزان /۱۳۹۶
- زبان دين، فصلنامه ديني، فرهنگي و اجتماعي/سال سوم شماره ۱۲/خزان ۱۳۹۶، مجمع اجتماعي علما و طلاب افغانستان،سال انتشار: خزان /۱۳۹۶
و. فعالیت های اجرایی :
- استاد و کدرعلمی دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه خاتم النبیین(ص)، افغانستان،کابل، ۱۴/۱/۱۳۹۰ .
- آمراطلاع رسانی،فرهنگی و روابط بین الملل،دانشگاه خاتم النبیین(ص)،افغانستان،کابل، ۱۳۹۱
- معاون علمی و تدریسی،دانشگاه خاتم النبیین(ص) افغانستان،غزنی،۱۳۹۰
- آمرگروه عمومی،دانشگاه خاتم النبیین(ص)،افغانستان،کابل،( ۱۳۹۴- ۱۳۹۷)
- آمر دیپارتمنت ادبیات و معارف اسلامی،دانشگاه خاتم النبیین(ص)،افغانستان،کابل،۱۳۹۷
- مدیرمسئول، فصلنامه علمی پژوهشی علوم انسانی رویش(اولین فصلنامه علمی ـ پژوهشی دانشگاه خاتم البیین(ص) ۱۳۹۱
- سر دبیر فصلنامه علمی پژوهشی علوم انسانی دانشگاه خاتم النبیین(ص) مربوط به دانشکده علوم اجتماعی.
- مدیر مسئول، فصلنامه علمی فرهنگی نور غزنه، مربوط به مرکزفرهنگی نورغزنه،ایران،قم ،۱۳۸۵، تا ۱۳۸۹
- دبیر اجرایی فصلنامه علمی ـ پژوهشی علوم انسانی(ویژه معارف دینی)،دانشگاه خاتم النبیین(ص)، دانشکده علوم اجتماعی ، سال ۱۳۹۸
- رئیس، مرکزعلمی فرهنگی نورغزنه، ایران و افغانستان،قم و کابل و غزنی،۱۳۸۵ تا۱۳۸۹
- رییس شورای علمای قرباغ ایران،قم، ۱۳۸۲ تا۱۳۸۸
- عضو هیات مؤسسین مرکزعلمی فرهنگی والعصر، ایران، قم، ۱۳۶۸ تا ۱۳۸۵
- رییس کمیته تحقیقات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه خاتم النبیین(ص)، کابل.
- رییس کمیته تضمین کیفیت دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه خاتم النبیین(ص) کابل.
- مدیر مسئول نشریه دانشجویی فروغ اندیشه، مربوط به کمیته دانشجویی دانشجویان علوم قرآنی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه خاتم النبیین(ص)

علیرضا اخلاقی
موقف اداری: رئیس کمیتهی نصاب تحصیلی
رتبهی علمی: پوهنمل و عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی
میزان تحصیلات دانشگاهی:
- محصل دوره دکتری در رشته فلسفه غرب در دانشگاه اصفهان از سال ۱۳۹۱
- ماستری از دانشگاه تهران در رشته فلسفه – عنوان تزس “زمان در اندیشه آگوستین”
- لیسانس از دانشگاه مفید در رشته فلسفه
میزان تحصیلات حوزوی:
- اتمام دوره درس خارج اصول فقه و فارغالتحصيلي از حوزه: سال 1380.
آثار علمی:
الف. تألیفات:
- «زمان از دیدگاه آگوستین» (پايان نامه كارشناسي ارشد).
- «من کیستم؟؛ بازکاوی عوامل شکل دهنده شخصیت انسان».
- «فلسفه چیست؟؛ بررسی دیدگاه برگسون».
- «هرمنوتیک از دیدگاه ریکور».
- «فساد اجتماعی».
- «میراث گران بها».
ب. ترجمهها:
- «فلسفه اخلاق»، نوشته هری جی. گنسلر (کتاب)
- «روش اجتهادی»، نوشته علامه فضل الله (کتاب)
- «سیره پیشوایان»، نوشته علامه فضل الله (کتاب)
- «اسلام و ملیگرایی»، نوشته آیت الله آصفی، نشر شده در مجله بلاغ
- «رواداری و بنیادگرایی»، استیفان میسدو، نشر شده در فصلنامه پژوهشی «آفاق»، شماره هفتم و هشتم، بهار و تابستان ۱۳۸۶
- «سید جمالالدین؛شناخت از نو»، نوشته حسین شامی، نشر شده در مجله بلاغ
- «گفتمان»، نوشته لاکلو، نشر شده در فصلنامه «گفتمان نو»
- «سنت و تجدد؛ تعامل یا تقابل»، نوشته عابد الجابری، نشر شده در فصلنامه «گفتمان نو»
- «سکولاریسم» نوشته تی.اف. مک ماهون، نشر شده در شماره اول فصلنامه پژوهشی «آفاق»، خزان ۱۳۸۴
- «رویکردهای سکولاریستی به رابطه دین و دولت» نوشته چارلز تیلور، نشر شده در شماره دوم «آفاق»، زمستان ۱۳۸۴
- «دموکراسی» نوشته راس هاریسون، نشر شده در شماره سوم و چهارم «آفاق»، بهار تابستان ۱۳۸۵
- «کارآمدی»، نوشته راسل هاردین
- «لیبرالیسم» نوشته آلن راین، نشر شده در شماره پنجم و ششم «آفاق»، خزان و زمستان ۱۳۸۵
فعاليتها:
- عضويت و همکاري با بنياد رشد افغانستان از سال ۱۳۷۱ تا کنون.
- همکاري با فصلنامه بلاغ: از سال ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۱٫
- عضويت در مجمع محققان و برگزاري سيمينارهاي علمي « افغانستان و نظام سياسي آينده» و « افغانستان و قانون اساسي جديد» در سالهاي ۱۳۸۱ و ۱۳۸۲٫
- مشارکت در راه اندازي و ادامه فعاليت فصلنامه «گفتمان نو» از سال ۱۳۸۲ تا (۱۳۸۷).
- مشارکت در تأسيس و عضويت در مرکز مطالعات و تحقيقات راهبردي افغانستان.
- مديريت دفتر کابل مرکز مطالعات و تحقيقات راهبردي افغانستان سالهاي ۱۳۸۴ و ۱۳۸۵٫
- همکاري علمي با دايرة المعارف علوم عقلي اسلامي قم از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴٫
- راه اندازي فصلنامه «آفاق» (با همکاري ساير دوستان).
- راه اندازي و مديريت سازمان آموزشي و فرهنگی «بيّنات» به مدت پنج سال (۱۳۸۵ – ۱۳۸۹). لازم به یاد آوری است که این سازمان طی این مدت بیش از شش هزار کودک (دختر و پسر) را قرآن کریم آموزش داده است. آموزش این سازمان شامل موارد ذیل میشود: رو خوانی، روان خوانی، تجوید و ترجمه و مفاهیم قرآن.
- عضو هیأت علمی دانشگاه خاتمالنبیین(ص) از سال ۱۳۸۷ تا کنون (۱۳۹۷).
- رياست دانشكده فقه و حقوق مؤسسه تحصیلات عالی خاتم النبیین (ص) به مدت یک سال (۱۳۸۷).
- ریاست دانشکده علوم اجتماعي آن مؤسسه به مدت سه سال (۱۳۸۸- ۱۳۹۰).
- آمریت تحقیقات علمی مؤسسه ۱۳۹۰٫

دکتر غلامرضا جاویدی
موقف اداری: آمر دیپارتمنت ادبیات و معارف اسلامی
رتبه علمی: پوهنمل و عضو هیأت علمی دانشکده علوم اجتماعی
تحصیلات: فارغ التحصیل دوره دکترا از رشته تاریخ تطبیقی دانشگاه دوکوز ایلول کشور ترکیه.
- عنوان پایان نامه: بامیان در قرون وسطی ( با تکیه بر دوره غوریان)
آثار علمی:
الف) مقالات
- مقاله : گاهشماری و تقویم در افغانستان، مجله ایرانشهر گروه تاریخ دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) (1383)
- مقاله : قتل عام ارامنه، واقعیت یا دروغ، مجله ایرانشهر گروه تاریخ دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) (1384)
- مقاله : منصب حاجبی در دوره سامانیان، مجله ایرانشهر گروه تاریخ دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) (1384)
- مقاله : نگاه به چند قیام زیدی در تاریخ اسلام، مجله ایرانشهر گروه تاریخ دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) تاریخ (1384)
- مقاله : قیام امام حسین از منظر تاریخی و عقلی، مجله ایرانشهر گروه تاریخ دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) تاریخ (1385)
- مقاله : مایکل کوک و تالیفات وی در حوزه اسلامی، مجله ایرانشهر گروه تاریخ دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) (1385)
- مقاله : خاندانهای حکومتگر در بامیان قرون وسطی، مجله مطالعات علوم انسانی دانشکده ادبیات دانشگاه دوکوز ایلول-2019.
- ORTA ÇAĞ’DA BAMİYAN BÖLGESİNDE HÜKÜM SÜRMÜŞ DEVLETLER, Dokuz Eylül University Journal of Humanities, 2019.
- ORTA ÇAĞ’DA BAMİYAN’DA DİL, Dokuz Eylül University Journal of Humanities, 2020.
ب) کنفرانسها
- مقاله برگزیده در همایش افغانستان،کوچی ها، مسائل و راهکارها – دانشگاه تهران (1387)
- مقاله برگزیده در سمینار بامیان شناسی- قم (1391)
- مقاله برگزیده در سمینار اندیشههای سیدجمالالدین افغانی- دانشگاه خاتمالنبیین (ص)-کابل (1391)
- مقاله برگزیده در سمينار هشتادوششمين سالگرد وفات علامه فيضمحمد کاتب، کابل. (1395)
- Conference on Management and Humanistic Science Research, 28 June 2018- Georgia
- مقاله برگزیده در دومین همایش بین المللی مطالعات جهانی علوم انسانی با رویکرد فرهنگی-اجتماعی، تهران (1397)
- 5th International Students Social Sciences Congress, 07-09 November 2019, Karadeniz TechnicalUniversity (KTU) – Trabzon.
- 3th International Congress of Eurasian Social Sciences, 18-21 April 2019, Mersin University-Muğla.
- 5th International Student Symposium, 6-8 Decenber 2019, Trakya University-Edirne.
ج)کتابها
- بامیان در قرون وسطی، در دست چاپ.
- عملکرد دولت صفویه در افغانستان، در دست چاپ.
- تاریخ تحولات جهانی، در دست چاپ
د) فعالیتها
- تدریس در مدارس خودگردان مهاجرین افغانستانی در تهران – مدرسه حضرت ولی عصر (عج)-تهران 1381-1383
- تدریس دروس تاریخ اندیشه های سياسي در اسلام و تاریخ اندیشه های اقتصادی به صورت قراردادی – دانشگاه پیام نور واحد حسن اباد شهرری- ایران 1388-1387
- تدریس مضامین تاریخ عمومی جهان، تاریخ افغانستان، اتحادیه اروپا و … – دانشگاههای خصوصی ابن سینا، کاتب، خاتمالنبیین(ص)، گوهرشاد، غرجستان، طلوع آفتاب و جهان- کابل 1390-1392
- آمریت گروه عمومی دانشگاه خاتم النبیین (ص) 1392 -1393 و از 1399 تاکنون.

محمدعلی اخلاقی
رتبه علمی: پوهنمل و عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی
میزان تحصیلات: ماستر در رشته جامعه شناسی از مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی در سال ۱۳۸۱ و لیسانس معارف اسلامی در سال ۱۳۷۵
آثار علمی
- کتاب «بررسی شکل گیری سازمان روحانیت شیعه»؛ ۱۳۸۳
- همکاری در تألیف کتاب «فرايند شكل گيري قانون اساسي»؛ ۱۳۸۴
- بررسی وضعیت معلولین در خانواده و اجتماع
- افغانستان و جهاني شدن
- نقش نیروهای فکری در افغانستان
- نظام سياسي آينده
تجارب و فعالیت ها:
- وکیل منتخب مردم ولایت غزنی در ولسی جرگه
- آمر دیپارتمنت جامعه شناسی دانشگاه تعلیم و تربیه کابل؛ ۱۳۸۹-۱۳۸۵
- رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه خاتم النبیین (ص) ۱۳۹۳-1396

سید امین الله رزمجو
رتبه علمی: پوهنیار و عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی
میزان تحصیلات: دانشجوی دوره دکترا، ماستر و لیسانس فلسفه و کلام اسلامی از دانشگاه باقر العلوم و فردوسی در سال های ۱۳۸۷ و ۱۳۷۹
آثار علمی
- پنج کلام با پنج کلمه، نشریه نسیم
- روش های تبلیغ پیامبر، نشریه نسیم.
تجارب و فعالیت ها
- عضويت و همکاري با موسسه پژوهشی سینا.
- عضو هیأت علمی دانشگاه خاتمالنبیین(ص) از سال ۱۳۹۲ تا کنون.
- آمریت گروه عمومی دانشگاه خاتم النبیین (ص) ۱۳۹۲-۱۳۹۹.
- آمریت دیپارتمنت علوم قرآنی دانشگاه خاتمالنبیین(ص) ۱۳۹۷.

الف) مسؤول دفتر ریاست دانشکده
نام و تخلص: مرتضی سلطانی
سال و محل تولد: 1370 قره باغ غزنی
تحصیلات: لیسانس کمپیوترساینس دانشگاه کابل
سابقهی کاری
- مدیر آیتی و مسؤول وبسایت دانشگاه خاتمالنبیین( 1394 – 1400)
- همکار دانشکدهی اقتصاد و علوم اجتماعی (خزان 1400 – اکنون)
شرح وظایف
- جمعآوری بهموقع گزارش موظفی ماهوار اساتید از دیپارتمنت و ارسال آن به آمریت امور اساتید
- تهیهی تقویم جلسات شورای علمی و اطلاعرسانی از زمان برگزاری جلسات؛
- عضو کمیتهی فرعی نظم و دسپلین و منشی کمیتهی یاد شده؛
- ابلاغ و پیگیری مصوبات شورای علمی و کمیتههای فرعی موجود دانشکده به زیرمجموعهها؛
- تفکیک و توزیع نامهها، گزارشها و سایر مکاتبات بین واحدهای مربوطه و پیگیری آنها؛
- نگهداری و بایگانی کردن پروندهها، اوراق، نامهها و گزارشات در محلهای مخصوص؛
- تنظیم لیست متقاضیان ملاقات با رییس دانشکده؛
- ثبت و آرشیف منظم نامههای وارده و صادره؛
- چک کردن ایمیل دانشکده و گزارش به رییس دانشکده؛
- پاسخدهی به مراجعین و شمارهی تماس دانشکده؛
- سهم فعال در کلیهی امور مربوط به تضمین کیفیت؛
- ابلاغ کلیهی مکاتب سطوح بالایی دانشگاه و مراجع بیرونی؛
- جمع آوری و بررسی پرونده اساتید و ارسال آن به آمریت امور اساتید؛
- ایجاد بانک اطلاعات و مراقبت از آن؛
- سایر وظایفی که از طرف رییس دانشکده به ایشان سپرده میشود.

ب) مدیر تدریسی دیپارتمنت اقتصاد
نام و تخلص: محمد مومنی
سال و محل تولد: 1374 چهل دختران ولایت قندز
تحصیلات: لیسانس انجنیری نرمافزاری
سابقهی کاری
- مدیر نشرات تلویزیون راه فردا( 1394 – 1395)
- مدیر تدارکات دانشگاه خاتمالنبیین(1395 – 1396)
- منشی معاونت علمی تدریسی(1395 – 1396)
- مدیر تدریسی بورد ماستری(1396 – 1397)
- مدیر تدریسی دانشکدهی اقتصاد(1397 – 1400)
- معلم زبان انگلیسی و خطاطی(1392 – اکنون)
شرح وظایف
- انجام امور تحصیلی دانشجویان از قبیل: ثبت نام سمستر، تشکیل پرونده، انتخاب واحد، حذف و اضافهی واحدها، معرفی به استاد، تأجیل، تبدیلی، مشروطی، تنظیم گزارش کتاب فارغان و جدول نتایج و مراقبت از وضعیت تحصیلی و گزارش آن به دانشجو و مراجع مربوط؛
- ثبت تقسیم اوقات سمستر، امتحان پایان سمستر در سایت و آماده نمودن کارت امتحان پایان سمستر؛
- پیگیری و ارائهی گزارش بهموقع ازمحرومی و مشروطی دانشجویان مطابق مادهی 34 نظامنامهی آموزشی؛
- انجام و پیگیری تمام امور مربوط به پایاننامهی دانشجو در مقطع ماستری و تحقیق پایانی در مقطع لیسانس؛
- معرفی دانشجویان واجدشرایط دورهی ستاژ به مسؤول شفاخانهها(رشتههای علوم طبی)؛
- آرشیف نمودن کلیهی مدارک فرایند تحصیلی دانشجو در پروندهی تحصیلی؛
- آرشیف شقههای نمرات و جداول نتایج، فراغت و اساس؛
- وارد نمودن اطلاعات و اسناد دانشجویان در سیستم در هماهنگی با آمریت امور محصلان؛
- همکاری در برگزاری امتحانات میان سمستر و پایان سمستر؛
- تکمیل گزارش آماری در مورد جذب، مشروطی، منفکی، فراغت و محرومی دانشجویان؛
- اطلاعرسانی و آگاهیدهی اهداف، برنامهها، نظامنامهها، اطلاعات آموزشی و خطمشی دانشکده به دانشجویان؛
- دریافت گزارش مرتبط به تدریس اساتید مدعو و ارتباط با آنها مانند: اخذ کورس پالیسی و اخذ پلانهای درسی آنها در اول سمستر؛
- دریافت اسناد و مدارک تحصیلی اساتید هیات علمی و قراردادی و ارسال آن به دانشکده؛
- تنظیم و ترتیب برنامهی هفتگی در هماهنگی با آمر دیپارتمنت؛
- تنظیم دروس و صنوف درسی در هماهنگی با آمر دیپارتمنت؛
- هماهنگی و جا به جایی درسها در صورت غیبت استاد مربوط؛
- سایر مواردی که از سوی آمر دیپارتمنت در روشنی قانون به وی سپرده میشود.
راههای ارتباطی
- تماس تلفنی: 0789631104
- ایمیل: [email protected]