سمینار آگاهی‌دهی حالات اضطراری(زلزله) برگزار شد

این سمینار در راستای تطبیق پلان عملیاتی معاونت اداری مالی و با هدف تطبیق مفاد تفاهم‌نامه همکاری میان پوهنتون‌های خاتم‌‌النبیین(ص) و پولی‌تخنیک کابل قبل از ظهر یکشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۳ در پوهنتون خاتم‌النبیین(ص) برگزار گردید.

این سمینار که با هماهنگی آمریت روابط عمومی و امور بین‌الملل پوهنتون خاتم‌‌النبیین(ص) و مدیریت عمومی توامیت‌ها و قراردادهای علمی پوهنتون پولی‌تخنیک کابل تدویر یافته بود، با قرائت آیات قرآنکریم توسط دکتر موسی بشیر عضو هیأت علمی پوهنتون خاتم‌النبیین(ص) آغاز و با اجرای آقای محمد رضا سیرت ادامه یافت.

پوهنمل محمد علی الطاف عضو هیأت علمی پوهنتون پولی‌تخنیک کابل به‌عنوان ارائه‌دهنده اصلی جلسه ضمن ارائه تعریف زلزله به معرفی انواع زلزله، خطرات ناشی از وقوع آن و تدابیر لازم برای مصئونیت در زمان وقوع زلزله پرداخت.

به گفته پوهنمل الطاف هر چند تعریف واحد و مورد توافق از زلزله وجود ندارد، اما از تکان‌های سطحی زمین که از اثر حرکات و تحولات داخلی زمین به وجود می‌آید، به زلزله تعبیر می‌گردد. به تعبیر دیگر، قشر جامد زمین که از قطعات مختلف ساخته شده است، همیشه در حال حرکت بوده و این حرکات باعث به وجود آمدن زلزله می‌شود. در برخی موارد، سقوط قسمتی از زمین به طرف پایین ممکن است باعث ایجاد زلزله گردد.

پوهنمل الطاف از چهار نوع زلزله تحت عنوان زلزله تکتونیکی، آتش‌فشانی، زلزله‌های به‌وجود آمده از سقوط قسمتی از زمین و زلزله‌ای که در اثر انفجارها به‌وجود می‌آید نام‌برد.
توضیح انواع پلیت‌های زمین بخش دیگری بود که توسط پوهنمل الطاف ارائه شد. گفته شد حرکتی که از تصادم پلیت‌ها به‌وجود می‌آید نوع خطرناکی از زلزله است و در نواحی سرحدی پلیت‌ها زلزله بیشتر اتفاق می‌افتد.
شوک زمین، شکست زمین، وقوع سونامی، تخریب ساختمان‌ها، وقوع آتش‌سوزی، لغزش زمین و قطح راه‌های ارتباطی از خطرات وقوع زلزله بیان شد.

در جلسه توضیح داده شد که چنانچه فرد در زمان وقوع زلزله در داخل اتاق قرار داشته باشد، آرام بودن و ترک نکردن اتاق، حفاظت از سر به وسیله دست‌ها، قرارگرفتن در زیر میز و چوکی و دوری از اشیای شکستنی مثل شیشه به‌عنوان اقدامات پیشگیرانه از آسیب‌های زلزله توضیح داده شد.

پوهنمل الطاف افزود چنانچه فرد در حالت خواب قرار داشته باشد، قرار گرفتن در زیر تخت خواب پوشاندن سر به وسیله بالش یا لحاف می‌تواند آسیب زلزله را کاهش دهد.
هم‌چنین گفته شد در صورتی‌که فرد بیرون از منزل و در جاده و یا در حال رانندگی قرار داشته باشد، تلاش کند در گوشه امن و آرامی قرار گیرد و اگر در جاهایی مثل ساحل قرار دارد، یهتر است به مکان‌های بلندتری برود.

این جلسه با ارائه پاسخ به سوالات مستفیدشوندگان، اهدای لوح تقدیر به ارائه‌دهنده جلسه جناب آقای پوهنمل استاد محمد علی الطاف و جناب آقای غلام‌حسن زاهدی مدیر عمومی توامیت‌ها و قراردادهای علمی پوهنتون پولی‌تخنیک کابل و دعای خیر اختتامیه توسط دکتر علی‌رضا ناصری آمر فرهنگی پوهنتون خاتم‌النبیین(ص) پایان یافت.

افزودن یک نظر

*Please complete all fields correctly

خبرهای مرتبط


دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) | نماد تعهد و تخصص