برگزاری کارگاه پروپوزال‌نویسی (طرح تحقیق) در دانشگاه خاتم‌النبیین(ص)

این کارگاه را دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی، دیپارتمنت حقوق و علوم سیاسی، و مدیریت مرکز تحقیقات علوم انسانی به تاریخ ۴/۷/۱۴۰۳، در صالون اجتماعات اکادمیسین کشور حضرت آیت ا… محسنی برگزار کردند.
تمام محصلانِ رشته‌های ماستریِ (حقوق و علوم سیاسی) پوهنتون خاتم‌النبیین(ص)، استادان و مدیران دانشگاه و افرادی از خارج پوهنتون در آن شرکت داشتند.
استاد و ارایه‌کننده‌ی برنامه، ریاست محترم دانشگاه، جناب دکتر عبدالقیوم سجادی نخست به اهمیت روش نگارش پروپوزال‌نویسی پرداختند و «امکان‌پذیر نبودن تحقیق بدون طرح تحقیق»، تأثیر مستقیم آن در روشن‌سازی فرایند پژوهش، ارکان و فصل‌بندی تحقیق» را از اهمیت آن بر شمردند و افزودند که «انتخاب عنوان» و مسأله‌ی انتخابی باید قابلیت مطالعه‌، مورد علاقه‌ی پژوهشگر، جزیی و گشاینده‌ی مشکلی از مشکلات علمی- اجتماعی باشد.
دکتر سجادی با پرداختن به عناصر طرح تحقیق، موارد ذیل را اشاره داشتند:
– بیان مسأله باید جنبه‌های گوناگون آن را نشان دهد و زمینه‌ساز پرسش اصلی باشد؛
– سؤال‌های فرعی باید روئیده از سؤال اصلی و از معیارهای تبینی، قابل تجزیه و پوشش‌دهنده‌ی عنوان اصلی باشد.
ایشان با توضیح «فرضیه یا فرضیه‌ها (در صورت لزوم)»، «ضرورت و اهداف تحقیق» «نوع و روش تحقیق»، «روش گردآوری اطلاعات»، بر معیار سازی «ساختارِ مطالب تحقیق» تأکید داشتند که در واقع مسیر تحقیق و ساختمان پژوهش.