گزارش (2)
این جلسه چهارشنبه 15 جدی 1400 با حضور مولوی شاه محمد شهاب و شیخ شاکر الله وحدت اعضای بورد مشورتی وزارت تحصیلات عالی و آقای کامران مسؤول نظارت از پوهنتونها و موسسات تحصیلات عالی و نمایندهی اتحادیهی پوهنتونها و مؤسسات تحصیلات عالی خصوصی صورت گرفت. در این جلسه اعضای هیأت پیشنهادهای استادان را استماع کرده به برخی پاسخ و برای برخی پیشنهادها وعدهی عمل دادند.
در طلیعهی این جلسه آقای کامران خواستار طرح مشکلات استادان بهصورت حضوری و ارسال پیشنهادات کتبی در وزارت تحصیلات عالی گردید. آقای روح الله صادقی معاون امور محصلان کمبود همکاری نزدیک میان دانشگاههای خصوصی و وزارت تحصیلات عالی را یک چالش توصیف کرد و افزود: این نقیصه دانشگاهها و مؤسسات تحصیلات عالی خصوصی را با چالشهای فراوان مواجه میکند. فعال نبودن ادارات مربوط در وزارت تحصیلات عالی، اجرا نشدن بهموقع فعالیتهای مربوط به وزارت و خواستن برخی اسناد از دانشگاههای خصوصی در زمان کوتاه پس از تصویب در جلسات از عمدهترین آنها است. آقای صادقی در ادامه اظهار داشت عدم عضویت نمایندهی دانشگاههای خصوصی در تدوین مقررات وزارت تحصیلات عالی سبب شده است که این مقررات و لوایح در اکثر موارد با دانشگاههای خصوصی با رویکرد دولتی برخورد شود و آن را ناعادلانه خواند. بر اساس اظهارات آقای صادقی، نگاه وزارت نسبت به پوهنتونها و مؤسسات تحصیلات عالی رویکرد بالا به پایین و بیشتر انتقادی بوده نه حمایتی و انتظار میرود استقلالیت پوهنتونها در قالب اصول و مقررات حفظ گردیده تمام مقررات بر تمام دانشگاهها به یکسان تطبیق شود.
آقای سیدمحمد شریف شاکر، آمر تضمین کیفیت تقرر و ترفیع اساتید هیأت علمی دانشگاههای خصوصی را در وزارت تحصیلات عالی بهعنوان یک مشکل مطرح کرد و افزود معیارهای تضمین کیفیت با توجه به امکانات دانشگاه کابل تدوین شده است و دانشگاههای خصوصی برای ایجاد آنها با مشکل جدی مواجهاند. وی در ادامه گفت همکاری علمی و تحقیقی میان دانشگاههای دولتی و خصوصی به میزان قابل توجه وجود ندارد و از وزارت خواست زمینههای همکاری بیشتر میان آنها را فراهم کند.
آقای علیشاه حسنی، معاون اداریمالی توانمند ساختن سرمایهی انسانی را از راه تقویت نهادهای آموزشی و تحصیلی با حمایت دولت تنها راه عبور از چالشهای کنونی عنوان کرد و از رهبری وزارت تحصیلات عالی خواست تا راهکاری را برای امنیت شغلی استادان نیز ایجاد کند. آقای غلامرضا رسولی کمالی خواستار حمایت مالی جدی وزارت تحصیلات عالی از دانشگاههای خصوصی گردید تا از این طریق جلو ورشکست اقتصادی و فرار مغزها از کشور گرفته شود. آقای محمدجان رحمانی بازبینی کریکولم را یک ضرورت دانسته خواستار سهمدهی استادان نخبه از دانشگاههای دولتی و خصوصی گردیده افزود در حالتهای اضطراری دولت باید استادان بخش خصوصی را حمایت مالی کند.
آقای ذکی کریمی از استادان هیات علمی دانشگاه بیانگیزگی دانشجویان و استادان را بهعنوان مشکل اساسی مطرح کرده از وزارت خواست تا در راستای رفع این مشکل برنامههایی روی دست گرفته ضمن توجه به امنیت شغلی استادان برای استادان دانشگاههای دولتی و خصوصی اهمیت یکسان قایل شود و فرصتها را بهصورت یکسان در اختیار آنها قرار دهد.
آقای رمضانعلی فصاحت خواستار حمایت عملی وزارت تحصیلات عالی از استادان گردید و توزیع زمین برای استادان را در این راستا بهعنوان یک خواست مطرح کرد. وی افزود انتظار میرود امارت اسلامی ایجاد فرصتهای شغلی را در دستور کار خویش قرار دهد. آقای کامران در مورد برخی پیشنهادها وضاحت داده و در مورد برخی دیگر وعدهی همکاری و حمایت داد و اظهار داشت نشستهای از این قبیل ادمه خواهد یافت.