اولین سالیاد ارتحال ملکوتی حضرت آیت الله العظمی محسنی(ره) برگزار گردید.

گزارش‌نویس: محمدامین رسالت

مراسم رونمایی از جایزه‌ی آیت الله العظمی محسنی در اولین سالیاد ارتحال ملکوتی او دایر گردید. این برنامه در روز دوشنبه 13 اسد 1399 در دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) با حضور معاون علمی اکادمی علوم افغانستان، رؤسا و معاونان برخی دانشگاه‌ها خصوصی، الحاج مجمدجواد محسنی، رئیس و برخی اعضای شورای علمای شیعه‌ی افغانستان، معاونان و استادان دانشگاه خاتم‌النبین(ص) برگزار گردید.

برنامه‌ با تلاوت آیات ملکوتی کلام الله مجید و پخش سرود ملی کشور آغاز گردید و با سخنرانی برخی شخصیت‌های علمی تداوم یافت. داکتر عبدالقیوم سجادی از سخنرانان این محفل  کمال و ترقی انسان را در ادیان الهی به‌عنوان یک مسأله‌ی حیاتی عنوان کرد و افزود:” کمال، ترقی و سعادت انسان در علوم انسانی نیز در طول تاریخ به‌عنوان یک مسأله‌ی اصلی و اساسی مطرح بوده است و به دغدغه‌ی اصلی فکری اندیشمندان زمان قدیم و معاصر تبدیل شده است.

دکتر سجادی در ادامه‌ی سخنانش پیشرفت و سعادت انسان را در دین مقدس اسلام به‌عنوان محور فلسفه‌ی خلقت مطرح کرد و با استناد به آیات متبرکه‌ی قرآن کریم پیشرفت بشر را رسالت اساسی پیامبران الهی دانست و تصریح کرد:” کمال مادی و معنوی انسان در دین مقدس اسلام و تفکر دینی مورد اهتمام و توجه ویژه است.” به گفته‌ی او تبین، تفسیر و شناسایی صحیح دین و ترسیم نقشه‌ی راه برای مردم نیاز به نظریه‌پردازی دارد و در این راستا عالمان باید نقش فعال بازی کنند.

بر اساس گفته‌های وی، وظیفه‌ی عالمان دین تنها به بیان احکام فقهی عبادات و معاملات خلاصه نشده بل عالمان دین باید مفسران فقه زندگی باشند و در تمام مسایل مورد نیاز مردم به اظهار نظر بپردازند. دکتر سجادی در بخش دیگری از سخنانش آیت الله العظمی محسنی را منادی اخوت اسلامی، عالم آشنا به مسایل روز و نظر‌پرداز و حلال مسایل معاصر دانست و اظهار داشت که جامعه‌ی اسلامی در شرایط کنونی بیش‌تر از هر مساله‌ی دیگر به همبستگی و اخوت اسلامی نیاز دارد و آیت الله محسنی در این راستا پیشگام بود و بیش‌تر از هر مورد دیگر، در مورد تقریب مذاهب اسلامی و پاسخ به شبهات وارد شده در حوزه‌ی دیانت به ایراد سخن پرداخت.

برهان‌الله نیازی، معاون علمی اکادمی علوم افغانستان، آیت الله محسنی را شخصیت علمی توانمند و مایه‌ی افتخار ملت افغانستان خواند و اظهار داشت که به کمک نظرها و دیدگاه‌های علمی وی می‌توان برای بیش‌تر از بحران‌های کنونی کشور راه حل دریافت کرد. آقای نیازی تلاش‌های علمی آیت الله محسنی را ستود و افزود که وی به بسیاری از شبهات وارد شده در مورد دین مبین اسلام پاسخ داده است. معاون علمی اکادمی علوم در مورد رتبه‌ی علمی اکادمسین کشور اظهار داشت که توانایی علمی و درایت آیت الله محسنی چندین برابر عنوانی است که از سوی اکادمی‌ علوم افغانستان به وی اعطا شده است.

داکتر مکارم ناصری بختیاری، معاون علمی-تدریسی دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) در مورد جزئیات جایزه‌ی علمی-پژوهشی آیت الله محسنی به ایراد سخن پرداخت و نشر دانش، پژوهش و نوآوری را رسالت اصلی مراکز علمی عنوان کرد. به گفته‌ی داکتر مکارم، انکشاف پایدار در گرو دانش‌پروری، علم‌آفرینی، تربیت و تشویق محققان توانمند و نیز نهادینه‌سازی فرهنگ استفاده از سنجه‌های معقول در پایش این حوزه‌ها است. چون آیت الله العظمی محسنی پرچمدار و الگوی خوب در عرصه‌ی پژوهش و علم‌آفرینی بوده است، دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) در نخستین سالیاد او جایزه‌ی دانشجوی برتر را اهدا خواهد کرد. آقای مکارم، شناسایی استعدادهای برتر علمی، تشویق دانشجویان مبتکر و خلاق و نهادینه‌ کردن تشویق پژوهشگران خلاق و مبتکر را از اهداف اصلی اعطای این جایزه عنوان کرد.

این محفل گرامی‌داشت با رونمایی رسمی جایزه‌ی علمی-پژوهشی آیت الله العظمی محسنی و اعطای تحفه به برخی حاضران محفل پایان یافت. آیت الله العظمی محسنی در تاریخ 14 ماه اسد سال 1398 پس از مجاهدت‌های ارزشمند علمی و پژوهشی دعوت حق را لبیک گفت و به لقاء الله پیوست.

افزودن یک نظر

*Please complete all fields correctly

خبرهای مرتبط


دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) | نماد تعهد و تخصص