🔹سیر علمی وبازدید ساحوی دانشجویان پوهنحی اقتصاد روز پنجشنبه مورخ ۳ جوزا سال ۱۴۰۳ برای دانشجویان سمسترهای هفتم و هشتم دانشکده اقتصاد از سوی دیپارتمنت های اقتصاد تجارتی و مدیریت تجارتی و دانشکده اقتصاد جهت ارتقای علمی دانشجویان برگزار گردید.
الف) بازدید ازفابریکه تولیدی مواد شوینده
فابریکه تولیدی مواد شوینده “سینا حکیمی” در شهرک صنعتی محمد جمعه محمدی واقع شده است و این شرکت تولیدی “سینا حکیمی” سالیان زیادی در صنعت مواد شوینده فعالیت دارد و ازشرکت های موفق در زمینه تولید مواد شوینده محسوب می شود. محصولات تولیده شده دراین شرکت شامل انواع شامپو ومواد ظرفشوی و دسشتویی است و… است و ازکیفیت مطلوب در سطح کشور برخودار است و استانداردهای لازم در فرایند تولید رعایت می گردد. با توجه شرایط فعلی کشور ازتمام ظرفیت کارخانه استفاده نمی شود. بنابراظهارات انجینر خط تولید کارخانه؛ مهمترین چالش کارخانه، پایین بودن قدرت خرید مردم و واردکردن مواد شوینده خارجی کم کیفیت دربازار وعدم حمایت دولت از فعالیت های اقتصادی شرکت های تولیدی می باشد که درصورت حمایت دولت، کشوردر زمینه تولید مواد شوینده به خودکفایی خواهد رسید و نیازمند واردات مواد شوینده از کشورهای دیگر نخواهیم بود. مدیران اجرایی و مسئولین بخش، ضمن خوش آمد گویی به محصلان و استادان توضیحات مهم از پروسه ای تولید ارایه دادند و به سئوالات محصلان و استاد ان به صورت علمی و فنی پاسخ دادند. برای تشویق مسئولین و مدیران اجرایی، لوح تقدیر ازسوی دانشگاه خاتم النبیین (ص) توسط دانشکده اقتصاد به پاس زحمات آنان اهدا گردید.
ب) کمپلکس تولیدی البدر
کمپلکس تولیدی البدر در سال ۱۳۹۸ هـجری شمسی، با هزینه ۱۵۰ میلیون دالر امریکایی توسط حاجی بازمحمد غیرت برداران ایجاد شده است که ۱۷ فابریکه و فارم در بخش های تولید پروسس برنج، حبوبات، کارتنسازی، روغنسازی، مرغداری، دانه مرغ، آرد و زغال سنگ فعالیت دارند مسئولین این فابریکه ها تاکید داشتند سرمایه گذاری زیادی در این شرکت ها شده است اما فعلا اکثرا متوقف شده است و نیازمند همکاری و توجه حکومت می باشد . در همین حال مدیران کمپلکس تولیدی معتقدند « این کمپلکس در نوع خود بی نظیر است و برای ایجاد و راه اندازی این کمپلکس هزینه های زیاد انجام شده است و می تواند نقش درصنعت کشور ایفا نماید و به نیازهای بازار پاسخ دهد و باعث خود کفایی کشور گرد و زمینه توسعه اقتصادی افغانستان فراهم نماید طبعا وقتی این محقق می گردد که همکاری متقابل دولت با صنعت کاران و تولید کنندگان به خوبی تعریف گردد و دولت درزمینه ای زیر ساخت ها و و ضع قوانین مناسب همکاری نماید. مدیران کمپلکس معتقتدند با توجه هزینه های که در راستای ایجاد کمپلکس ایجاد و می تواند فرصت های کاری مستقیم و غیر مستقیم برای کارگران ایجاد می نماید حمایت موثری از طرف دولت انجام نگرفته است . مدیران اجرایی کمپلس هریک مهمان نوازی خوبی از محصلان و استادان پوهنتون انجام دادند. احسان الله و شفیق الله ازمدیران اجرایی کمپلکس توضیحات لازم و کافی از فرایند تولیدی در مجموعه ای کمپلکس برای محصلان ارایه نمودند . از داکتر ذبیح الله ظفر که زمینه ای چنین بازدید را فراهم نمودند تشکر میشود.
در آخر بازدید لوح تقدیر جهت تقدیر و سپاسگذاری از همکاری مسئولین کمپلکس به آنان از سوی اساتید دانشکده اقتصاد اهدا گردید.