این نشست علمی، چهارشنبه 20 میزان 1401 با میزبانی ریاست تحقیقات دانشگاه خاتمالنبیین و دانشگاه کاتب با حضور استادان و دانشجویان دانشگاه دایر شد. در این نشست علمی، سخنرانان پیرامون شخصیت و سیرهی رسول اکرم(ص) به ایراد سخن پرداختند. آقای دکتر محمدوحید بینش، رییس تحقیقات دانشگاه خاتمالنبیین ویژگیهای اخلاقی پیامبر گرامی اسلام را با اتکا به آموزههای قرآنی به بررسی گرفته اظهار داشت رسول اکرم(ص) برای عموم جهان رحمت است و قرآن او را به «رحمه اللعالمین» توصیف کرده است.
اخلاق حسن ویژگی دیگر حضرت رسول اکرم است که در قرآن کریم خطاب به پیامبر آمده است. این موضوع را آقای بینش در ادامهی برشمردن ویژگیهای اخلاقی پیامبر گرامی اسلام ظهار داشت. قاطعیت و داشتن سعهی صدر از ویژگیهای دیگر پیامبر گرامی اسلامی است که با اتکا به آموزهها قرآنی و روشهای عملی وی در جامعه قابل استنباط است.
آقای عبدالحمید خموش، رییس کمیتهی ملی امتحانات، نیز ویژگیهای منحصر به فرد حضرت رسول اکرم را به بررسی گرفته خاطر نشان ساخت که با مبعوث شدن پیامبر گرامی اسلامی جریان نا متعادل جامعهی جاهلی، متعادل گشت. آقای خموش در بخش دیگر سخنانش، وضعیت جامعهی جاهلی عرب را به بررسی گرفت.
دکتر اکرم عارفی، رییس دانشکدهی علوم سیاسی دانشگاه کاتب ابعاد شخصیت پیامبرگرامی اسلام را منظر قرآنی و الهی به تصویر کشید و خاطر نشان کرد که پیامبر گرامی اسلام در وضعیتی مبعوث شد که ذهنیت مردم نسبت به رهبران الهی متفاوت بود و آنها را دارای پیوند خویشاوندی با خدا میدانست. تصور و برداشت مردم نسبت به رهبران الهی به گونهای بود که رهبران الهی را خارقالعاده تصور میکردند. آقای عارفی تصریح کرد که خداوند این تصور مردم را با ذکر ویژگیهای پیامبر گرامی اسلام در قرآن پیرایش کرد و چهرهی بشری برای انبیای الهی تصویر کرد. در پایان این برنامه، به برندگان مسابقهی کتابخوانی سیرت النبی نیز تقدیرنامه اعطا شد.
کدگزارش: 125-21-07-1401