این دیدار پنجشنبه 19 جوزای 1401 با حضور برخی از مسؤولان وزارت معارف و میزبانی آمریت ارتباطات و اطلاعرسانی دانشگاه و اشتراک معاون امور محصلان، رؤسای برخی دانشکدهها و رییس تحقیقات دانشگاه صورت گرفت. در این دیدار روح الله صادقی، معاون امور محصلان فقر و جهل در افغانستان را عوامل چالشزا در مسیر تعالی و پیشرفت این کشور عنوان کرده افزود که وظیفه و وجیبهی هر فرد است که در راستای از بین بردن آنها مبارزه کرده اقدامهای وزارت معارف در این عرصه در صدر قرار دارد. به گفتهی آقای صادقی دانشگاه خاتمالنبیین در راستای تحقق شعار تعهد و تخصص در این زمینه مصمم بوده حاضر به همکاری با وزارت معارف در زمینهی تدوین نصاب آموزشی و ارتقای ظرفیت معلمان و کارمندان این وزارت است.
آقای محدثی، رییس دانشکدهی حقوق و علوم سیاسی، معرفت و عبادت را دو اصل مورد توجه در آموزههای دینی خوانده افزود که معرفت و شناخت و علم نسبت به عبادت در اولویت قرار دارد؛ زیرا معرفت و علم مقدمهی عبادت است و عبودیت بدون معرفت ناقص خواهد بود. آقای محدثی از وزارت معارف خواست که در مسیر گسترش علم و فراهم کردن زمینههای آموزش برای تمام اقشار جامعه در پرتو اصول و ارزشهای اسلامی قاطعانه گام بردارد و دانشگاه خاتمالنبیین در این مسیر حاضر به همکاری با این وزارت خواهد بود.
دکتر محمدوحید بینش، رییس تحقیقات دانشگاه با تاکید به، به کارگیری ظرفیتهای داخلی برای نجات کشور از وضعیت نامناسب کنونی مکتب را مکان آدمسازی خوانده اظهار داشت که پوهنتون ادامهی مسیر مکتب است؛ ولی شخصیت دانشآموز در مکتب شکلگرفته در دانشگاه استحکام مییابد. به گفتهی آقای بینش شواهد نشان داده است که فرزندان افغان در تمام عرصهها در نقطههای مختلف دنیا در میدان رقابت از دیگران عقب نماندهاند و اگر نظام آموزشی شیوهی تفکر و تعمق را به دانشآموزان بیاموزد، آیندهی درخشان این مملکت به دست آنان رقم خواهد خورد. وی همچنان تصریح کرد که تعامل با دنیا یک ضرورت است و باید بر مبنای احترام متقابل صورت گیرد.
مسؤولان وزارت معارف، افغانستان را خانهی مشترک افغانها خوانده دفاع از آن را وظیفهی همه دانستند. آنان در ادامه با استناد به آموزههای دینی علم را بر عمل(عبادت) مقدم دانسته افزود منظور از علم تمام ما یحتاج عصری یک جامعه است و شامل علوم عصری نیز میشود. آنان تصریح کرد که کائنات نشانهی قدرت خداوند است و علوم طبیعی ما را با قدرت خداوند بیشتر آشنا میسازد. آنان در ادامه افزود که نهاد آموزشی هدف خدمت کردن به جامعه را دارد و هرچند در جامعهی سنتی محدودیتهای متعدد وجود دارد؛ ولی وزارت معارف با نادیده گرفتن این محدودیتها وظیفهی خویش را مسؤولانه انجام داده تلاش در این راستا مسؤولیت جمعی و صدقهی جاریه است.
کدگزارش: 78-21-3-1401