رشته های آموزشی

علوم انسانی

دانشکده علوم سیاسی، یکی از واح دهای علمی و اداری بوده است که ب هعنوان دومین دانشکد هی دانشگاه خاتم النبیین(ص)، در سال ۱۳۸۸، فعالیت خود را آغاز نمود و تاسال ۱۴۰۰، هشتمین فراغت دانشجویان دوره‌ی لیسانس، و پنجمین فراغت دانشجویان برنامه‌ی فوق لیسانس (ماستری) خود را در رشته‌ی «روابط بین‌الملل» جشن گرفته است.

دانشکده ی اقتصاد و علوم اجتماعی دانشگاه خاتم النبیین (ص) با هدف تولید دانش و تربیت نیروهای متخصص در دو بخش:

  1. نظری هپردازی، مدیریت کلان اقتصاد ملی و فراغت کادرهای مدیریتی برای ادارات دولتی و بخ شهای خصوصی،
  2. نظریه پردازی در حوزۀ مباحث اجتماعی، اعتقادی در پرتو آموزش علوم قرآن و فهم عمیق از معارف قرآنی تأسیس شد.

بیشتر بدانید!

علوم طبی

دانشکده ی طب معالجوی دانشگاه خاتم النبیین(ص)، در سال ۱۳۹۰ با مجوز رسمی وزارت محترم تحصیلات عالی افغانستان تأسیس و در بهار سال ۱۳۹۰ اقدام به جذب و پذیرش محصل نمود. این دانشکده دارای دو دیپارتمنت و شش کمیته بوده برنامه های آموزشی در مقطع MD تایم روزانه را در رشته ی طب معالجوی برگزار می کند. از شروع فعالیت تا سال ۱۴۰۱ شش دور دانشجو فارغ داده است.

بیشتر بدانید!

معرفی محتوا

مطابق نظام‌نامه‌ی این دانشگاه مدت تحصیل در این دوره، حداقل ۶ سال و حداکثر ۹ سال می‌باشد و هر محصل می تواند در هر سمستر حداقل ۱۷ و حداکثر ۲۱ کریدت را انتخاب نماید و این دوره تحصیلی شامل سه مرحله می‌باشد.

  • پاراکلینک(Basic) 2 سال؛
  • کلینک ۳ سال؛
  • استاژ ۱ سال.

پاراکلینیک

مدت زمان این مرحله۲ سال است. در این مرحله محصلان دروس اساسی (Basic) و مرحله‌ی اول دروس عمومی و اختصاصی را می گذرانند.

کلینیک

این دوره شامل دو بخش است:

  1. آموزش محصلان بر بالین مریضان در شفاخانه‌ها؛
  2. گذراندن دروس تئوری در دانشکده.

استاژ

هدف ار این مرحله پرورش مهارت و تقویت قدرت تصمیم‌گیری و افزایش اتکاء به نفس و همچنین برخورد مستقیم محصل با مسایل تشخیصی، تداوی و واگذار کردن این مسؤولیت به عهده‌‌ای او می‌باشد و زمان مطلوب این دوره ۱ سال است.

منوگراف

هد این برنامه، آشکار نمون توانایی‌های فردی و علمی محصلان و آموزش دادن در جهت کسب مهارت‌های علمی تحقیقاتی در آینده است.

منوگراف در این، ۶ کریدت است و هر محصل باید حداقل یک سال قبل از اتمام دوره‌ی تحصیلی خود موضوع آن را تحت نظر استاد راهنما مشخص نموده و قبل از فراغت، آن را دفاع نماید.

معرفی محتوا

نظام درسی این دوره بر اساس سیستم کریدیت است که هر کریدیت حدود ۱۶ جلسه درسی می باشد. برای اینکه محصل مفردات هر مضمون را به خوبی فراگیرد، مباحث تئوری را به صورت پرکتیک در
لابراتوارهای دیپارتمنت کار می‌کنند. محصلین در سمستر هفتم و هشتم در لابراتوار شفاخانه دوره‌ی ستاژ را سپری می‌نمایند تا با مشاهده‌ی عملی پروسه‌ی تشخیص بیماری را نیز یاد بگیرند و آموخته‌های
تئوریک خود را در مرحله‌ی عمل به اجرا بگذارند.

تحقیق پایانی

هدف: آشکار نمودن توانایی‌های فردی و علمی محصلان و همچنان آموزش دادن در جهت کسب مهارت‌های علمی و تحقیقی در آینده.

آینده شغلی و بازار کار این رشته

فارغ‌التحصیلان رشته‌ی تکنالوژی طبی بعد از اخذ مدرک لیسانس می توانند در هر یک از شاخه‌های مرتبط با این رشته مانند بیوشیمی، ایمنولوژی، خون شناسی، باکتری شناسی، میکروب شناسی، انگل شناسی (پرازیتولوژی)، ویروس شناسی، قارچ شناسی(مایکولوژی)، سم شناسی، بیوتکنولوژی، فیزیولوژی، جنتیک و… در مقطع ماستری و سپس دکترای تخصصی (Ph.D.) ادامه‌ی تحصیل دهند. فارغ‌التحصیلان این رشته می‌توانند در بخش‌های لابراتواری خصوصی ودولتی؛ در شفاخانه‌ها،‌ کلینیک‌ها و مراکز صحی ایفای وظیفه نمایند. همچنان نظر به داشتن مدرک لیسانس و یا بالاتر از آن در بخش‌های لابراتواری تخصصی مثل لابراتوار پتالوژی، میکروب شناسی، بیوشیمی، پرازیتولوژی، توکسیکولوژی یا سم شناسی، مایکلوژی و غیره ایفای وظیفه نمایند.

تعداد کریدت‌ها

رشته‌ی تکنالوژی طبی در مقطع لیسانس د رمدت ۸ سمستر ارائه می شود. محصلین در طول این دوره ۱۵۹ کریدت را خواهند گذراند که این مجموع؛ ۱۰۹ کریدت مضامین اساسی و اختصاصی بوده و ۳۰ کریدت مضامین عمومی و ۱۶ کریدت ستاژ ۱ و ۲ و به تعداد ۴ کریدت منوگراف پایانی می‌باشد. شرح اجمالی در جدول ذیل:

مضامین تعداد کریدت
اساسی ۵۵
اختصاصی ۵۴
عمومی ۳۰
ستاژ ۱ و ۲ ۱۶
تحقیق پایانی ۴
مجموع ۱۵۹
دانشگاه خاتم النبیین (ص)