محفل گرامیداشت «حفظ سند اعتبار علمی» پوهنتون خاتمالنبیین(ص) بعد از ظهر روز دوشنبه ۸ ثور ۱۴۰۴ با حضور رئیس محترم تضمین کیفیت واعتباردهی وزارت تحصیلات عالی و هیأت همراه، رئیس اتحادیه پوهنتونها و موسسات تحصیلات عالی خصوصی افغانستان و هیأت همراه، حاج محمد جواد محسنی صاحب امتیاز ارشد پوهنتون، دکتر خادمحسین حبیبی رئیس پوهنتون خاتمالنبیین(ص) شعبه غزنی و هیأت همراه، استاد چمنشاه اعتمادی رئیس پوهنتون غرجستان و هیأت همراه، دکتر محمدداود مدقق معاون علمی پوهنتون ابنسینا و هیأت همراه، محمدیوسف پیشتاز رئیس مؤسسه تحصیلات عالی افغان پامیر و هیأت همراه، فضلالرحمن هادی مؤسس مؤسسه تحصیلات عالی سبا و هیأت همراه، دکتر سید محمد عالمی معاون علمی انستیتوت دیپلماسی وزارت امور خارجه، استاد نعمتالله غفاری عضو شورای علمای شیعه افغانستان و هیأت همراه، جناب آقای جمشیدی معاون شورای عالی شیعیان افغانستان و هیأت همراه، حجتالاسلام والمسلمین استاد مصباح رئیس ائمه مساجد و حسینههای وزارت حج و اوقاف، حجتالاسلام والمسلمین استاد صادقی امام جماعت مسجد جامع حیدر کرار، حجتالاسلام والمسلمین استاد فهیمی ناهوری مدیر مؤسسه فرهنگی اجتماعی رحتاللعالمین تحت اشراف مرجع عالیقدر حضرت آیتاللهالعظمی فیاض(دام ظله) و هیأت همراه، نماینده ریاست محترم امور محصلان خصوصی وزارت تحصیلات عالی، نماینده محترم وزارت جلیله معارف، معاونین، رؤسای پوهنحیها، آمرین دیپارتمنتها، اساتید هیأت علمی و مدعو، کارمندان و محصلان پوهنتون خاتمالنبیین(ص)، اعضای خانواده محصلان و سایر شرکت کنندگان در سالن اجتماعات آکادمیسین کشور حضرت آیتاللهالعظمی محسنی(ره) برگزار گردید.
برنامه توسط آقای محمد رضا سیرت معرفی و با قرائت آیات کلام وحی توسط قاری سید امید سادات رسماً آغاز شد.
آقای دکتر عبدالکریم اسکندری معاون علمی پوهنتون خاتمالنبیین(ص) تشریفآوری مهمانان، اساتید، کارمندان و محصلان را خیر مقدم عرض و هدف برگزاری این محفل را گرامیداشت از «حفظ سند اعتبار علمی پوهنتون» عنوان نمود. ایشان «حفظ سند اعتبار علمی» با بالاترین نمره در سطح کشور را یکی از دستآوردهای مهم این مرکز علمی دانسته و به هیأت رهبری، اساتید، محصلان پوهنتون و جامعه علمی کشور تبریک گفت. به گفته دکتر اسکندری، این موفقیت مرهون تلاشهای اساتید، مدیران و کارمندان شایسته این نهاد علمی است. وی از ریاست محترم ارتقای کیفیت و پلان پوهنتون جناب استاد سیدمحمد شریف شاکر تشکر ویژه نمود که با مدیریت مدبرانه و زحمات شبانهروزی خویش این پروسه را موفقانه به انجام رسانید.
دکتر اسکندری افزود پوهنتون خاتمالنبیین(ص) از معدود پوهنتونهایی است که از آغاز پروسه تضمین کیفیت در وزارت تحصیلات عالی به این برنامه پیوسته و ضمن ایجاد بخش ارتقای کیفیت در پوهنتون، به تمام پالیسیها و رهنمودهای علمی-تحقیقی براساس معیارهای یازدگانه وزارت تحصیلات عالی عمل نموده است. در پایان آقای دکتر اسکندری از همکاری ریاست محترم تضمین کیفیت و اعتباردهی، دستاندرکاران و سایر بخشهای وزارت محترم تحصیلات ابراز سپاسگزاری نمود.
استاد شاکر وحیدی رئیس تضمین کیفیت و اعتباردهی وزارت تحصیلات عالی ضمن عرض تبریک «حفظ سند اعتبار علمی» به هیأت رهبری، اساتید، کارمندان و محصلان پوهنتون خاتمالنبیین(ص) به ایراد سخن پرداخت و بیان داشت؛ ریاست تضمین کیفیت و اعتباردهی وزارت تحصیلات عالی به یک هدف مشخص ایجاد شده است که چگونه به نیازمندیهای علمی کشور رسیدگی شود. به گفته استاد وحیدی، این برنامهها به هدف تضمین کیفیت در ۳۴ ولایت کشور جریان دارد و فعالیت پوهنتونهای دولتی و خصوصی در چارچوب این برنامه مورد سنجش و ارزیابی قرار میگیرد. وی افزود، وزارت تحصیلات عالی متعهد به ارایه خدمت به تمامی پوهنتونهای کشور است و کارمندان در هر بخش تحصیلات عالی دولتی و خصوصی مسئولیتی خاص در قبال برنامهها دارند. استاد وحیدی اهداف این برنامهها را مختلف دانست و یکی از اهداف مذکور را بهبود عملکرد بخش صحت عنوان نمود که در حال حاضر مبالغ هنگفتی جهت تداوی مریضان به خارج از کشور هزینه میشود.
استاد وحیدی بیان داشت که پوهنتون خاتمالنبیین(ص) از جمله پوهنتونهای معتبر در سطح کشور بوده که با کسب بالاترین نمره موفق به «حفظ سند اعتبار علمی» خویش گردیده و به دلیل اهتمام پوهنتون به پروسه تضمین کیفیت و تعهد به ارایه خدمات علمی و آموزشی معیاری، این نهاد علمی در ساختار تشکیلاتی خویش «ریاست مستقل ارتقای کیفیت و پلان» را با آمریتهای «ارتقای کیفیت» و «پلان و پالیسی» ایجاد نموده که در نوع خود منحصر به فرد است.
رتبهبندی پوهنتونها، اختصاص بودجه و ایجاد کمیته مربوط در وزارت تحصیلات عالی که قرار است در سال آینده در دست اجرا سپرده شود، موضوعی بود که از سوی رئیس محترم تضمین کیفیت و اعتباردهی به آن پرداخته شد. هدف از اقدام برای این برنامه، توانمندسازی فارغالتحصیلان پوهنتونها با ظرفیت رقابتی در سطح منطقهای و بینالمللی بیان گردید.
استاد وحیدی از اهتمام دستاندرکاران پوهنتون خاتمالنبیین(ص) و همکاری ریاست ارتقای کیفیت و پلان این نهاد علمی در تدوین و بازنگری پالیسیها، رهنمودها و برنامههای مربوط به تضمین کیفیت و اعتباردهی ابراز قدردانی و اظهار امتنان نمود.
آقای احمد جان پوپل رئیس اتحادیه پوهنتونها و موسسات تحصیلات عالی خصوصی افغانستان از شرکت خویش و مهمانان در محفل گرامیداشت «حفظ سند اعتبار علمی» پوهنتون خاتمالنبیین(ص) ابراز خرسندی نمود و افزود که وزارت تحصیلات عالی در نظر دارد پروسه اعتباردهی در مراحل اول، دوم و سوم را با همکاری پوهنتونهای خصوصی انجام دهد و پوهنتونهایی که مراحل سهگانه اعتبار را کسب و سند اعتبار علمی را حفظ مینمایند، نسبت به پوهنتونهایی که این مراحل را سپری نکردهاند، از کیفیت بهتر و بالاتری برخوردارند.
به گفته آقای پوپل پوهنتون خاتمالنبیین(ص) از بدو تاسیس یکی از پوهنتون های با کیفیت و خوشنام در سطح افغانستان بوده است. وی ضمن تشکر از زحمات ریاست تضمین کیفیت و اعتباردهی وزارت محترم تحصیلات عالی، با تایید سخن ایشان مبنی بر موفقیت پوهنتون خاتمالنبیین(ص) با کسب بالاترین نمره در ارزیابی «حفظ سند اعتبار علمی»، این دستاورد را به جامعه علمی کشور تبریک گفت.
داکتر صابر عبادی رئیس شورای محصلین پوهنتون خاتمالنبیین(ص) به نمایندگی از محصلین این مرکز علمی به ایراد سخن پرداخت و حفظ سند اعتبار علمی را مهر تأیید وزارت تحصیلات عالی جایگاه معتبر و کیفیت علمی این پوهنتون دانست. وی از ارزیابی دقیق و منصفانه هیأت محترم حفظ اعتبار علمی وزارت تحصیلات عالی اظهار قدردانی کرد و صحبتهایش را با عرض تبریک کسب افتخار بزرگ برای هیأت رهبری و محصلین پوهنتون خاتمه بخشید.
اهدای لوح تقدیر به رئیس تضمین کیفیت و اعتباردهی وزارت تحصیلات عالی جناب آقای استاد شاکر وحیدی و رئیس ارتقای کیفیت و پلان پوهنتون خاتمالنبیین(ص) جناب استاد سیدمحمد شریف شاکر و تقدیم چپن اهدایی به رئیس اتحادیه پوهنتونها و موسسات تحصیلات عالی خصوصی جناب آقای احمد جان پوپل، بازدید از نمایشگاه آثار علمی-تحقیقی و محصولات فرهنگی پوهنتون بخش پایانی محفل بود. این محفل با دعای خیر محترم دکتر محمد رحیم اصغری آمر دیپارتمنت حقوق پوهنتون خاتمالنبیین(ص) پایان یافت.
گزارش از: محمد هادی عزیزی آمر پلان و پالیسی پوهنتون.



















