مدیریت کتابخانه و اطلاعرسانی
کتابخانهها و مراکز اطلاع رسانی به عنوان مراکز اصلی گردآوری و سازماندهی منابع اطلاعاتی ابزار لازم را برای پژوهشگران و توسعه پژوهش فراهم میکنند. از آنجا که هیچ پژوهشی نمیتواند بدون برقراری پیوند با پیشینه پژوهشی در حوزه موضوعی خود موفق باشد، دسترسی به منابع اطلاعاتی روزآمد یکی از مهمترین نیازهای پژوهشگران و دانشجویان است. همه پژوهشگران و دانشجویان نیازمند آگاهی از فعالیتهایی هستند که قبلا در حوزه پژوهشی آنان اتفاق افتاده و یا در زمان حال در جریان است. این آگاهی از طریق دسترسی به منابع اطلاعاتی میسر میشود. معمولا یافتههای سایر پژوهشگران از طریق مجلههای علمی، کتابها، سایتهای اینترنتی و پایگاههای اطلاعاتی منتشر میشود. کتابداران و متخصصان اطلاع رسانی متولی گردآوری و سازماندهی این اطلاعات هستند و نتایج پژوهشهای قبلی را در اختیار پژوهشگران قرار میدهند.
کتابخانهی دانشگاه خاتمالنبیین(ص) به عنوان یکی از زیرمجموعههای آمریت تحقیقات علمی، دارای بهترین کتابهای علمی و تخصصی بوده سعی دارد تا فضای مناسبی را جهت مطالعه، تحقیق و پژوهش پژوهشگران و دانشجویان فراهم آورد. این کتابخانه که در سال ۱۳۸۶، همزمان با آغاز فعالیت دانشگاه تاسیس شده است، در دوشعبهی مرکزی و طب، فعالیت دارد.
سالن مطالعة دانشگاه ظرفیت پذیرش بیش از ۲۰۰ نفر دانشجو را به طور همزمان در دو ساختمان مرکزی و طب برای مطالعه دارد این کتابخانه با داشتن ۶ نفر کارمند تمام وقت همه روزه، جز روزهای تعطیلی رسمی، از ساعت ۸ صبح تا ۷:۳۰ شام در خدمت دانشجویان گرامی و مراجعین محترم میباشد.
همچنین بخش امانت این کتابخانه با بیش از ۲۰۰۰۰ عنوان کتاب، آمادة خدمترسانی به دانشجویان علوم انسانی و طبی میباشد. ثبت نام دانشجویان برای گرفتن کتاب به صورت امانت، به اعتبار کارت دانشجویی برای همیشه و به طور رایگان انجام میشود. هر دانشجو میتواند حداکثر دوجلد کتاب را برای دو هفته به طور امانت برداشت نماید و در صورت لزوم، کتابها تا یک هفتة دیگر تمدید میگردد.
دانشگاه خاتمالنبیین(ص) به عنوان یک مرکز علمی و اکادمیک، همواره در صدد گسترش و توسعهی کمی و کیفی خدماترسانی میباشد. در هر سال تحصیلی به تناسب افزایش تعداد دانشجویان هر رشته در دانشگاه، کتابهای جدید خریداری و برای استفاده در اختیار دانشجویان قرار داده میشود. کتابخانهی دانشگاه مجهز به نرمافزار جستجو و امانت کتاب میباشد. استفاده از این نرمافزار به دانشجویان این امکان را میدهد تا بتوانند به راحتی براساس نام کتاب، نام نویسنده و یا موضوع، کتاب مورد نظر خود را جستجو کرده و پس از ثبت شمارة کتاب، آن را از بخش امانات درخواست نمایند. دانشجویان همچنین میتوانند از دفترچههای راهنمای کتاب در کنار نرم افزار، برای انتخاب کتاب مورد نظر خود استفاده کنند.
با توجه به گسترش تکنالوژی مدرن، توسعهی ابزارهای تکنالوژیکی برای توسعة دانش معاصر از دیگر وظایف هر نهاد تحصیلی و علمی است؛ بدین منظور، دانشگاه خاتمالنبیین(ص) تعداد کثیری از نرمافزارهای علمی الکترونیک که حاوی مهمترین و معتبرترین کتابهای علمی و مورد نیاز پژوهشگران علوم انسانی و تجربی است، خریداری نموده و ثبت سیستم کمپیوتری نموده است. دانشجویان این دانشگاه و علاقهمندان به تحقیق و پژوهش، میتوانند به این خدمات نیز دسترسی داشته باشند و کتابهای الکترونیکی( نرمافزاری) برای همیشه در اختیار آنها به صورت رایگان قرار میگیرد.
در کنار کتابهای علمی و تخصصی، دانشگاه خاتمالنبیین(ص) تلاش کرده تا تعداد زیادی از مجلههای علمی- تخصصی داخلی و خارجی را تهیه نموده و در اختیار اهل علم و دانشجویان پژوهشگر قرار دهد. همچنین روزنامههای معتبر داخلی همهروزه در سالن مطالعهی کتابخانهی دانشگاه وجود دارد که علاقهمندان به تحولات سیاسی و اجتماعی جهان و افغانستان، میتوانند آن را در همین مکان مطالعه نموده و از مهمترین تحولات روز، آگاهی یابند.