بررسی علمی صحنه‌ی جرم

صدای قرائت قرآن در سالن طنین انداخت: وَ لَقَد جِئتّمّونَا فُرَادَی کَمَا خَلَقنَاکُم اَوَّلَ مَرَّه(انعام/94)؛ همانطور که شما را بار اول تنها آفریدیم، حالا هم تک و تنها پیشیمان آمده‌اید. به امتداد سالن نگاه انداختم و دروازه‌ی آخر سالن باز است. به دروازه نزدیک شدم و وضع سالن اجتماعات را به گونه‌ی دیگر یافتم. در وسط سالن اجتماعات یک جسدگونه از دور قابل مشاهده است و همه‌ی افراد حاضر در این سالن به سوی آن خیره شده‌اند.

سکوت مدهش در فضای سالن حاکم است و تنها صدای قابل شنیدن مکالمه‌ی مختصر تلفنی است: سلام به پولیس جنایی زنگ زده‌ام. اینجا حادثه‌ی اتفاق افتاده است و رسیدگی به آن الزامی است، منتظریم. تلفن قطع می‌شود و سکوت کماکان جریان دارد. اندکی به وسط سالن نزدیک‌تر می‌شوم. لکه‌های سرخ‌رنگ در اطراف این جسد گونه به‌وضوح قابل مشاهده است و وقتی پیش‌تر می‌روم، لکه‌های سرخ‌رنگ‌ رد پای شخص است و عبور او را از کنار این جسدگونه نشان می‌دهد. یک تفنگچه، یک عینک، یک بوتل آب و یک سیب نیم‌خورده در کنار جسد قابل مشاهده‌اند.

 

 

در فاصله‌ی اندک پس از تماس تلفنی، فردی سراپا ملبس به لباس سفید در شکل داکتر یک شفاخانه در صحنه حاضر می‌شود. به تمام افراد نگاه می‌اندازد و به صحنه محتاطانه نزدیک‌تر می‌شود. با دست پوشیده به دستکش چشمان شخص افتاده به زمین را باز می‌کند و به چشمش نور می‌اندازد. بعد دستش را می‌گیرد و به لکه‌های سرخ‌رنگ روی دست آن خیره می‌شود. به همراهان دستور می‌دهد و اطراف صحنه را نوار “ورود ممنوع” می‌کشد.

 

 

پس از کشیدن این نوار بررسی علمی صحنه‌ آغاز می‌شود. در بخش‌های مختلف صحنه تابلوهای کوچک گذاشته می‌شود که روی آن شماره‌ی 1، 2، 3… نوشته شده است. هر یک از نقطه‌های شماره‌گذاری شده، جدا جدا موشکافانه و با روش‌های دقیق و وسایل مشخص مورد تدقیق قرار می‌گیرند. آرامش و سکوت با همان قوت سابق خود باقی است؛ اما تنها صدایی که گاه و ناگاه شنیده می‌شود، پرسش‌هایی است که دانشجویان رشته‌ی حقوق جزا و جرم‌شناسی در “کارگاه ارتقای مهارت‌های حقوقی(1)؛ بررسی علمی صحنه‌ی جرم” مطرح می‌کنند.

 

 

این کارگاه به ابتکار دیپارتمنت حقوق جزا و جرم‌شناسی در همسویی با درس‌های عملی دانشجویان این رشته دایر گردید. در این کارگاه که سه‌شنبه 10 جوزای 1401 برگزار شد، معاون علمی دانشگاه، آمر بورد ماستری، آمر این دیپارتمنت و استادان رشته‌ی حقوق اشتراک کردند. در سخنان آغازین، آقای دکتر عبدالکریم اسکندری معاون علمی دانشگاه و از استادان کادری این رشته، از همکاری پوهندوی سمنوال محمدشفیع صالحی بابت تجسم بررسی علمی صحنه‌ی جرم ابراز قدردانی و تشکر کرد. آقای صالحی صحنه‌ی تجسمی جرم را برای دانشجویان این رشته به بررسی علمی گرفته به پرسش‌های دانشجویان حاضر در این کارگاه پاسخ دادند.

 

 

 

کدگزارش: 70-10-3-1401

 

 

افزودن یک نظر

*Please complete all fields correctly

خبرهای مرتبط


دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) | نماد تعهد و تخصص