دانشکدهی انجنیری
معرفی دانشکده
دانشكدهی انجنیری دانشگاه خاتمالنبیین(ص) بهعنوان یکی از رشتههای اساسی در سال ۱۳۹۰ در چوکات تشکیلات دانشگاه خاتم النبیین(ص) شروع به فعالیت نمود. دانشكدهی انجنیری مصمم است تا بهترین زمینه را برای تربیت نیروهای متعهد و متخصص متناسب با معیارهای جهانی و نیازهای بنیادین کشور فراهم ساخته و نقش بارز را در توسعهی علمی و آبادی کشور داشته باشد. این دانشکده با در اختيار داشتن کادر علمي توانمند و مجرب و فضاها، امكانات، تجهيزات لابراتواری و امکانات تحقیقاتی مناسب، از جايگاه ويژهاي بهخصوص در سطح کشور برخوردار بوده و افتخار دارد که تا اکنون توانسته است به تعداد (۱۶۴) تن از دانشجویان توانمند، متعهد و متخصص، خلاق و متفکر را در طی سه دورهی آموزشی در رشتههای تخصصی سیول و برق تربیت و به جامعه تقدیم نماید.
رئیس دانشکده
چشمانداز (Vision)
دانشکدهی انجنیری دانشگاه خاتمالنبیین(ص) مصمم است با تربیت نیروی متعهد و متخصص در عرصهی انجنیری از طریق ارایهی آموزشهای مبتنی بر روشهای نوین، منابع درسی بهروز و یافتههای نوین تحقیقاتی متناسب و هماهنگ با نیازهای بنیادین محیطی، در توسعهی علمی و آبادانی کشور پیشتاز باشد.
مأموریت (Mission)
دانشکدهی انجنیری دانشگاه خاتمالنبیین(ص) مأموریت دارد تا نیروی انسانی متعهد و متخصص را در عرصهی انجنیری از طریق ارایهی آموزشهای مبتنی بر روشهای نوین، منابع درسی بهروز و یافتههای نوین تحقیقاتی متناسب و هماهنگ با نیازهای بنیادین کشور،تربیت نماید.
ارزشها (Values)
- تکیه بر ارزشها و اصول دینی و فرهنگی؛
- حفظ شأن و کرامت انسانی در جهت تحقق تکریم و رضایت اساتید، دانشجویان، کارکنان و ارباب رجوع؛
- قانونمداری و عدالتمحوری با تأکید بر اخلاق حرفهای؛
- تعهد، مسؤولیتپذیری و پاسخگویی مناسب؛
- شایستهسالاری و تخصصمحوری؛
- توسعهی تفکر راهبردی (استراتژیک)؛
- حفظ محیطزیست؛
- نهادینهکردن روحیهی خلاقیت و نوآوری.
اهداف دانشکدهی انجنیری
اهداف دانشکدهی انجنیری را میتوان در سه بخش آموزشی، تحقیقی، فنی و تخنیکی دستهبندی نمود:
الف- اهداف آموزشی
- ارتقای جایگاه دانشکده در سطح ملی و منطقهای از طریق ارایهی برنامههای آموزشی با کیفیت و معیاری؛
- توسعهی رشتهها در حوزههای تخصصی، متناسب به نیازهای جامعه؛
- جذب و تربیت دانشجویان متعهد و متخصص؛
- جذب و تربیت اعضای هیأت علمی توانمند، متعهد و متخصص؛
- ایجاد فضا و محیط مناسب و استاندارد علمی و آموزشی؛
- ارتقای توان و روحیهی خلاقیت و نوآوری؛
- ارایهی برنامههای آموزشی متناسب و هماهنگ شده با نیازهای بنیادین کشور؛
- ایجاد سهولتهای لازم در قسمت مبادلهی دانشجو با دانشگاههای داخلی و خارجی؛
- افزایش توانمندیهای مدیریتی بر اساس شاخصهای عملکردی.
ب- اهداف تحقیقی
- ایجاد ظرفیتهای تحقیقی در اساتید و دانشجویان؛
- نظاممند ساختن فعالیتهای تحقیقی کمیتهی تحقیق دانشکده؛
- متمرکز ساختن موضوعات تحقیقاتی بر مسایل بنیادین کشور؛
- توسعهی همکاریهای تحقیقاتی با سایر دانشگاهها ملی و بین المللی.
ج- اهداف تخنیکی و فنی
- موثرسازی ارتباط میان دانشکده و صنعت (صنایع ابتدائی و پیشرفته)؛
- توسعهی همکاری با ادارات، استانداردسازی کشور از قبیل ادارات سکتوری و آیسا؛
- ارتقای کمی و کیفی تجهیزات و امکانات متناسب با نیازمندی برنامههای آموزشی، تحقیقی و اداری دانشکده.
معرفی دیپارتمنتها
دیپارتمنت سیول:
دیپارتمنت سیول بهمنظور انجام مأموریت تعیین شده و دستیابی به اهداف مربوطه، در سال (۱۳۹۰) در چوکات تشکیلاتی دانشکدهی انجنیری شروع به فعالیت نموده موضوعات از قبیل طراحی و دیزاین، اجراء، حفظ و مراقبت و مقاومسازی انواع ساختمانها، بناها و تأسیسات زیربنایی و روبنایی و غیره را نه تنها از لحاظ علمی مورد بحث قرار میدهد بلکه جنبههای تخنیکی، اقتصادی، اجتماعی و محیطزیستی آنها را نیز مورد تحلیل و بررسی قرار میدهد. برنامهی درسی این رشته شامل ۱۶ واحد درسی دانشگاه شمول، ۲۶ واحد درسی اساسی، ۲۷ واحد درسی اختیاری و ۷۶ واحد درسی تخصصی میباشد. دانشجویان این رشته بعد از فراغت قادر خواهند بود تا با توانمندی کامل در موقعیتهای شغلی ذیل ایفای وظیفه نمایند:
- فعالیت مستقیم و غیر مستقیم در پروژههای عمرانی؛
- استخدام به حیث انجنیر سیول در وزارتخانه و ادارات سکتوری کشور؛
- مدیریت پروژههای عمرانی (مدیر پروژه)؛
- طرح و دیزاین ساختمان و بنا(انجنیر دیزاین)؛
- اجرا و نظارت از تطبیق پروژه ( انجنیر نظارت)؛
- ارزیابی بناها و ساحتمانها (انجنیر ارزیاب).
دیپارتمنت برق:
دیپارتمنت برق در سال (۱۳۹۰) در چوکات دانشکدهی انجنیری بهعنوان یکی از شتههای مهم در عصر تکنالوژی شروع به فعالیت نموده و به آموزش و کاربردهای مرتبط با الکتریسته، الکترومقناطیس و الکترونیک میپردازد.
برنامهی درسی این رشته شامل ۱۶ واحد درسی دانشگاهشمول، ۲۶ واحد درسی اساسی، ۲۷ واحد درسی اختیاری و ۷۶ واحد درسی تخصصی میباشد. دیپارتمنت برق با سعی و تلاش فراوان توانسته است تا بستر مناسب را برای تربیت نیروی متعهد و متخصص در گرایشهای مختلف (گرایشهای الکترونیک، مخابرات، کنترول و قدرت) این رشته در مقطع لیسانس مهیا نماید. این دیپارتمنت مأموریت دارد تا دانشجویان را در گرایشهای فوقالذکر با چنان دانش، مهارت و خلاقیت به جامعه تقدیم نماید که نه تنها قادر به اجرای امور مربوطه بوده بلکه بتوانند موضوعات تخصصی شان را از دیدگاه اقتصادی، اجتماعی، تخنیکی و محیط زیستی نیز تحلیل و بررسی نمایند.
- گرايش الكترونيك شامل مطالعهی بوردهاي كنترل آسانسور، بوردهاي كنترل فرآیندهای کیمیاوی، بوردهاي كنترل دستگاههاي صنعتي و دیزاین مدارهاي الكترونيكي میباشد.
- گرایش مخابرات شامل مطالعهی شناخت، نحوهی عملكرد و چگونگي نگهداري و بهرهبرداري، تجزيه و تحليل و طراحي سيستمهاي مخابراتي، مكانيزم بلندگوها، ارتباطات تلفني بين شهرها و سراسر كشور، فایبرنوري، ارتباطات موبايل، ارتباطات راديويي، ارتباطات بيسيم، محاسبهی مكانهاي مناسب براي نصب تقويت كننده، خطوط انتقالي، امواج مايكروويو، آنتن، دستگاههاي فرستنده و گيرنده، چگونگي پروسس و بازيابي امواج و سيگنالهاي دريافتي، اينترنت انتقال دادهها، ارتباطات ماهوارهاي و ساخت رادارها، اصول رادار و رديابي، ارتباطات مخابراتي بين واحدهای نظامي میباشد.
- گرایش قدرت به مطالعهی مسائل از قبیل كنترل جريان و ولتاژ يك سيستم در كليهی امور مربوط به خطوط انتقال برق، عايق كاري، فشار ولتاژ، فاصله کیبلها، جنس پایه، ارتفاع پایه، ترازيستورها، آشنايي با روشهاي توزيع و پخش جريان در يك فابریکه، ساختمان يا يك شهر میپردازد.
- گرایش کنترول موضوعات مهم از قبیل كنترل دماي داشهای صنعتی، كنترل دور الكترو موتور، كنترل راکت، هواپيما و سفينه را مورد مطالعه قرار میدهد.